Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Zola Jesus ανακοινώνει τις λεπτομέρειες του νέου της άλμπουμ


Η Zola Jesus θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ,με το όνομα "Conatus" στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη αυτή κυκλοφορία της καλλιτέχνιδος από το Los Angeles,θα έχει μουσικές παιγμένες από τσέλο,κοντραμπάσο,βιολί και βιόλα και την παραγωγή της έχει επιμεληθεί ο Brian Foote μαζί με την Zola Jesus.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ θα είναι η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο.

Το tracklist του "Conatus" θα χωρίζεται σε δύο πλευρές και θα περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια:

Side A
‘Swords’
‘Avalanche’
‘Vessel’
‘Hikikomori’
‘Ixode’
‘Seekir’

Side B
‘In Your Nature’
‘Lick The Palm Of The Burning Handshake’
‘Shivers’
‘Skin’
‘Collapse’

Ένα τραγούδι από το άλμπουμ,με τον τίτλο "Vessel" διέρρευσε και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.

Zola Jesus - Vessel by souterraintransmissions

Teaser από τους Drums για το νέο τους άλμπουμ


Οι Drums ανέβασαν ένα βίντεο στο επίσημο website τους, The Drums.com,με υλικό από τα sessions του νέου,επερχόμενου άλμπουμ τους.

Το βίντεο δείχνει επίσης φλόγες,θρησκευτικές παραστάσεις,και την λέξη "Portamento" η οποία ίσως να είναι και ο τίτλος της επερχόμενης τους κυκλοφορίας.



Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι Mastodon δίνουν όνομα στο νέο τους άλμπουμ


Οι Mastodon ανακοίνωσαν ότι το 5ο τους άλμπουμ θα ονομάζεται "The Hunter" και θα κυκλοφορήσει φέτος το Φθινόπωρο!

Το tracklist του άλμπουμ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί,αλλά κάποιοι τίτλοι τραγουδιών είναι 'Blasteroids', 'All The Heavy Lifting', 'Curl Of The Burl', 'Dry Bone Valley', 'Stargasm' και 'The Octopus Has No Friends'

Σύμφωνα με το Rolling Stone ο κιθαρίστας Brent Hinds δήλωσε πως αυτό το νέο άλμπουμ ξεφεύγει από τον χαρακτηριστικό sludge ήχο της μπάντας και είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχουν ηχογραφήσει μέχρι τώρα.

Αρνείται να κυκλοφορήσει το νέο δίσκο μόνος του ο Morrissey


Την άρνηση του, στο ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει τον καινούριο δίσκο του μόνος του, με τον τρόπο που το έκαναν οι Radiohead, εξέφρασε ο Morrissey μιλώντας στο Pitchfork.
''Δεν έχω καμία ανάγκη να καινοτομήσω με αυτόν τον τρόπο. Είμαι ακόμα κολλημένος στο όνειρο με το οποίο ένα album πουλάει καλά, όχι λόγω marketing, αλλά επειδή τα τραγούδια του είναι αρεστά στο κοινό. Από την στιγμή που έχει κάνει γνωστό, πως δεν έχεις συμβόλαιο με καμία εταιρία, μπορείς να υποθέσεις πως κάποιος που θα σε θέλει, θα έρθει να σε πάρει.''
Ποιος είναι όμως ο λόγος για τον οποίο, ο ίδιος πιστεύει πως δεν τον έχει προσεγγίσει κανείς;
''Νομίζω πως οι περισσότερες εταιρίες θέλουν να υπογράψουν νέους καλλιτέχνες που θα έχουν ανακαλύψει, για να φανεί πως από μόνες τους, είναι υπεύθυνες για την ακμή αυτών. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που θα θέλανε συγκροτήματα που έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους, καθώς η επιτυχία αυτών, είχε να κάνει με κάποια άλλη εταιρία σε κάποια άλλη χρονική περίοδο.''
Τέλος μίλησε και για την τωρινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μουσική βιομηχανία, λέγοντας πως έχει καταστραφεί, με χίλιους τρόπους.
''Το internet, έχει σβήσει την μουσική από τον ανθρώπινο χάρτη, έχει κλείσει δισκοπωλεία και έχει εξαντλήσει την υπομονή των εταιριών, που θεωρούν πως 300000 πωλήσεις ενός ντεμπούτου, να μην είναι αρκετά καλές. Κανένας δεν ρισκάρει πια και δεν υπάρχουν πλέον τραγούδια με κοινωνικό σχόλιο, αλλά ούτε και ατομικισμός. Αυτό συμβαίνει διότι ο καθένας κρίνεται άμεσα, για να αντικατασταθεί.''

(Πηγή: Sawbiz.gr)


Τελειώνουν οι ηχογραφήσεις για τους νέους No Doubt


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο νέος δίσκος των No Doubt σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το ίδιο το συγκρότημα. Ο διάδοχος του ''Rock Steady'' (2001), αν και είχε ξεκινήσει να δημιουργείται από το 2008, χρειάστηκε να πάρει αναβολή καθώς η Gwen Stefani κυοφορούσε. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, το γκρουπ ηχογράφησε άλλα 9 κομμάτια στο στούντιο του Mark 'Spike' Stent στην Santa Monica.  O Stent, που έχει αναλάβει και την παραγωγή αυτής της νέας δουλείας είναι γνωστός καθώς είχε αναλάβει κατά το παρελθόν, δουλειά της Madonna.
''Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, που θα βγάλουμε ένα νέο δίσκο. Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα : Να είναι μοντέρνος, πιασάρικος και εθιστικός. Μόλις δημιουργήσεις ένα δίσκο, με τον οποίο θα συνδέεσαι με κόσμο, θα είναι σαν να γεύεσαι αίμα- Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω." είπε η Stefani μιλώντας στο Rolling Stone.
2 τίτλοι κομματιών του επερχόμενου, χωρίς ονομασία μέχρι στιγμής δίσκου είναι : ''One More Summer'' και ''Settle Down''.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αλλαγή χώρων διεξαγωγής των συναυλιών τωνTwisted Sister σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Αλλαγή χώρων διεξαγωγής των συναυλιών, των εκρηκτικών Twisted Sister, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Oι Σιδερένιοι Άνδρες του Rock And Roll έρχονται και …they are gonna rock… αυτό τον Ιούλιο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε νέα venues.

Οι συναυλίες των Twisted Sister στην Αθήνα την Τρίτη 12 Ιουλίου, μεταφέρεται στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18-20) και η συναυλία της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13 Ιουλίου μεταφέρεται  στο Principal Club Theatre Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Χαλκιδικής) 2 χλμ.

Τα αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τα νέα venues, ενώ η προπώληση  συνεχίζεται στα γνωστά σημεία:
Στην Αθήνα στα Τicket House, Public, Metropolis, Hard Rock Café, www.123merch.gr και www.ticketarena.gr
Στη Θεσσαλονίκη στα Τicket House, Public, Metropolis, Musicland,
www.123merch.gr και www.ticketarena.gr
Στα Ιωάννινα στο Kαπλάνειο Καφέ (Παπάζογλου 16, Ιωάννινα)

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι Νεοϋορκέζοι Twisted Sister επιστρέφουν για μια συναυλία στην καρδιά της Αθήνας και, για πρώτη φορά, θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους και την Θεσσαλονίκη με το αυθεντικό line-up!!!

Όταν το 1973, ο Jay Jay French αποφάσισε να σχηματίσει τους Twisted Sister η «συντηρητική» Αμερική αδυνατούσε ακόμη να προβλέψει  ότι σύντομα θα γεννιόταν ένα από τα πιο ακλόνητα fan bases όλων των εποχών, εκείνο των "S.M.F.F.O.T.S." (Sick Motherfucking Friends Of Twisted Sister). Τα video clips του συγκροτήματος με έντονο το κωμικό στοιχείο και την στασιαστική ενέργεια ενέπνευσαν την αμερικανική νεολαία που ήθελε να ξεφύγει από την τετριμμένη πραγματικότητα και να εναντιωθεί στην μονοτονία της καθημερινότητας. Ροκ ύμνοι όπως “Ι Wanna Rock”, “We're Not Gonna Take It”, “The Price”, “I Am, I'm Me”, “Burn In Hell” αποτελούν all time classic party anthems!

Πολλοί διάδοχοί τους προσπάθησαν να τους αντιγράψουν, κανείς όμως δεν κατάφερε να συνδυάσει επιτυχώς την glam αισθητική του ροκ σταρ με το πνεύμα του αιώνιου έφηβου σε ένα ηχητικό τοπίο old school heavy metal προερχόμενο από τους πολυάσχολους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Η μουσική των Twisted Sister είναι σαν βόλτα με rollercoaster, το οποίο κάνει πολλαπλές στάσεις, περνώντας  από το shock ροκ του Alice Cooper, το θεατρικό make up των ΚΙSS , τo ιδιαίτερο στυλ των New York Dolls  με τελική κατεύθυνση την οδό του καθαρόαιμου heavy metal.

Όλες τους οι εμφανίσεις μετατρέπονται σε πάρτυ από τα οποία κανείς δεν θέλει να λείψει. Γι’αυτό S.M.F’s ενωθείτε !!!

You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll!!

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011
Ιερά Οδός (Ιερά Οδός 18-20)
Αθήνα
Opening act: OUTLOUD

Τιμές εισιτηρίων
Διακεκριμένα καθήμενα στον εξώστη του χώρου: 60 ευρώ
Γενική είσοδος: 35 ευρώ (προπώληση)
 Γενική είσοδος: 40 ευρώ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης
Τicket House | Public | Metropolis
Hard Rock Café | www.123merch.gr |  www.ticketarena.gr


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
Principal Club Theatre
Θεσσαλονίκη
Opening act: GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS
Το PRINCIPAL CLUB THEATER βρίσκεται πάνω στην Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Χαλκιδικής) 2 χλμ. μετά την αερογέφυρα του Αεροδρομίου στα δεξιά του δρόμου. Αφού το προσπεράσετε στα δεξιά σας παίρνετε την έξοδο για Νέο Ρύσιο και αμέσως μετά την έξοδο στρίβετε πάλι δεξιά (δίπλα στη γέφυρα) στον παράλληλο παράδρομο (δίπλα στη Εθνική) προς τα πίσω. Υπάρχουν πινακίδες που σας οδηγούν στο parking του Principal Club Theatre.
Θα υπάρχουν λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με επιστροφή. Για περισσότερες πληροφορίες  τηλεφωνήστε  στο 2310-428088.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 35 ευρώ (προπώληση)
 Γενική είσοδος: 40 ευρώ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης
Τicket House | Public | Metropolis | Musicland
www.123merch.gr | www.ticketarena.gr
Kαπλάνειο Καφέ (Παπάζογλου 16, Ιωάννινα)

 Χορηγοί επικοινωνίας
MAD | RED FM | 1055FM | BISCOTTO | DAILYMOTION.COM
COSMO.GR | STAR.GR | ROCKING.GR | ROCKAROLLA.GR ROCKMACHINE.GR | ROCKWAY.GR | ROCKOVERDOSE.GR METALZONE.GR | 80’S MANIA

 Επικοινωνία με media: Γιάννης Βλάσσης promo@thespicyeffect.com

Περισσότερες πληροφορίες
www.spicyentertainment.gr | www.spicymusic.gr


Arcade Fire: Δείτε ολόκληρη την μικρού μήκους ταινία "Scenes from the Suburbs"


"Οι Arcade Fire σε συνεργασία με την MJZ PRODUCTION παρουσιάζουν την ταινία μικρού μήκους  “SCENES FROM ‘THE SUBURBS” , βασισμένη στο album ”THE SUBURBS” των Arcade Fire.
Σκηνοθεσία: SPIKE JONZE
Παίζουν: Sienna Blaw, Sam Dillon, Zoe Graham, Zeke Jarmon, Paul Pluymen και Ashlin Willamson
Μουσική από τους Arcade Fire
Συνολική διάρκεια: 30 λεπτά, έγχρωμη".

Δείτε ολόκληρη την ταινία  εδώ:

Οι Kings Of Leon και ο James Bond


Σύμφωνα με το Gigwise.com, οι Kings Οf Leon πρόκειται παίξουν το τραγούδι στην νέα ταινία του James Bond και αυτό έχει κανονιστεί για την επόμενη χρονιά. Όμως μια διαδικασία επιλογής πολλών καλλιτεχνών για το συγκεκριμένο ρόλο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα  άλλοι τρείς καλλιτέχνες είναι υποψήφιοι να αναλάβουν την ηχογράφηση του τραγουδιού. Οι καλλιτέχνες που είναι οι πιο επικρατέστεροι είναι η Beyonce, η Leona Lewis, και η Adele που τώρα τελευταία κάνει μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με τους bookmakers είναι το μεγάλο φαβορί.

Από την μεριά του ηθοποιού που ενσαρκώνει τον διάσημο χαραχτήρα, Daniel Craig, σύμφωνα με την εφημερίδα “The Sun” έχει εκδηλώσει την υποστήριξή του στους Kings Οf Leon, και τους έχει ζητήσει να παίξουν το τραγούδι σε τρείς διαφορετικές versions.

Οι Kings of Leon αυτήν την εποχή εργάζονται πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ που έχει την ονομασία “Talihina Sky”, με την σκηνοθετική ματιά του Stephen Miller. Στην ταινία – ντοκιμαντέρ εξιστορείται λεπτομερώς η ζωή τους από τα ξεκινήματα τους στην   κοινωνία των Χριστιανών της Πεντηκοστής ως και τα νεότερα χρόνια και την πορεία προς την καταξίωση. Ο Nathan Followill, drummer του συγκροτήματος δήλωσε σχετικά με την ταινία: «Είμαστε αρκετά ανοιχτοί με τους οπαδούς μας… ξέρουν τι να περιμένουν, αλλά νομίζω πως υπάρχουν μερικά πράγματα στην ταινία  για τα οποία δεν είναι προετοιμασμένοι να δουν».

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Νέοι Puscifer και Tool στα σκαριά, αποκάλυψε ο Maynard James Keenan


Τα σχέδια του για το άμεσο μέλλον αποκάλυψε ο frontman Tool, Puscifer και A Perfect Circle, Maynard James Keenan. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα σε αυτά συμπεριλαβάνονται ένας νέος δίσκος με τους Puscifer καθώς και με τους Tool.
To νέο άλμπουμ των Puscifer, είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβριου (Ην. Πολιτείες) με τίτλο ''Conditions Of My Parole''. Μέσα σε αυτό, θα υπάρχουν και συμμετοχές από : Matt Michel, Josh Eustis, Jeff Friedl και Matt McJuckins (ASHED dIVIDE), John Theodore (πρώην Mars Volta) και πολλούς άλλους.
Επίσης, μιλώντας στο Spin Magazine και απαντώντας σε ερώτηση, για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου δίκου για τους Tool, o Maynard James Keenan απάντησε λακωνικώς : ''Αυτό τον καιρό γράφουμε''.
Τέλος σε μια συνέντευξη που έδωσε ο κιθαρίστας των A Perfect Circle, Billy Howerdel στο The Pulse Of Radio, εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν θα ξαναδημιουργήσει το σχήμα αυτό, κάποιο καινούριο δίσκο

(Πηγή: Sawbiz.gr)

''Night Of Hunters'' Ο νέος δίσκος της Tori Amos


Τις λεπτομέρειες για το νέο της δίσκο, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Tori Amos. Αυτός θα ονομάζεται ''Night Of Hunters'' και αναμένεται να κυκλοφορλησει μέσα στον Σεπτέμβριο, μέσω της γερμανικής Deutchse Grammophon.
Αν και η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας, φαίνεται να είναι κάπως παράξενη, η ίδια η Amos την δικαιολόγησε περιγράφοντας τη νέα αυτή δουλειά : ''Είναι ένας κύκλος κομματιών του 21ου αιώνα, εμπνευσμένος από κλασσικά μουσικά θέματα που εκτείνονται για πάνω από 400 χρόνια''

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ακούστε την συνεργασία Nick Cave και Neko Case στο "She's Not There" των Zombies


Όπως είχαμε δημοσιεύσει και παλαιότερα ο Nick Cave μαζί με την Neko Case συνεργάστηκαν σε μια εξαιρετική διασκευή του κλασσικού "She's Not There" των Zombies για τον νέο κύκλο της επιτυχημένης σειράς True Blood.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2004 το "She's Not There" βρέθηκε στη θέση 297 ανάμεσα στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone!

To τραγούδι έκανε επίσημη πρεμιέρα απόψε με το ξεκίνημα του 4ου κύκλου της σειράς και μπορείτε να το ακούσετε εδώ:




Ακούστε το νέο κομμάτι των Coldplay “Major Minus“


Το συγκεκριμένο τραγούδι πρόκειται να κυκλοφορήσει μαζί με άλλα δύο.
Το “Every Teardrop Is A Waterfall”  και το “Moving To Mars”. Και τα τρία αυτά τραγούδια θα έχουν την χαρά να τα υποδεχτούν οι φίλοι των Coldplay αυτήν την Κυριακή, στις 26 Ιουνίου υπό την μορφή ψηφιακού EP, ενώ στις 27 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει σε CD και σε περιορισμένης έκδοσης 7ιντσου δίσκου.

Ακούστε το “Major Minus” παρακάτω :


Incubus: Αυτό είναι το νέο video clip για το “Promises, Promises”


Είναι το καινούριο video clip  για το κομμάτι “Promises, Promises” από την έβδομη κατά σειρά ολοκληρωμένη δουλειά των αμερικανών και το αποκάλυψαν χθες από την προσωπική τους ιστοσελίδα enjoyincubus.com. Αποτελεί και το single  της μπάντας μαζί με το "Adolescents”.










Björk: Ακούστε το νέο “Crystalline” και διαβάστε λεπτομέρειες για το πρωτοποριακό album


Το κομμάτι “Crystalline” έρχεται από τον καινούριο δίσκο της διάσημης Ισλανδής τραγουδίστριας εν ονόματι Björk. Το όνομα της έβδομης ολοκληρωμένης δουλειάς λέγεται “Biophilia” και αναμένεται κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το album ηχογραφήθηκε «εν μέρει» σε iPad. Πρόκειται να γίνει το πρώτο album παγκοσμίως που θα είναι υπό την μορφή σειράς εφαρμογών (app). Η Björk περιέγραψε το project το οποίο φέρει την κατευθυντήρια σφραγίδα του Michel Gondry, σαν μια «multimedia εφαρμογή η οποία περιλαμβάνει apps, internet, installations και live shows».

Η μουσική του “Biophilia” εμφανίστηκε αρχικά σε μια εφαρμογή του iPad με την ονομασία "Solar System". Πρόκειται για ένα eBook με 3D διαδραστικά αντικείμενα, ταινίες, animations και  διαγράμματα «βασισμένα σε πραγματικά επιστημονικά δεδομένα», μαζί με εικόνες από την NASA , τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (Jaxa).

To  “Crystalline” το οποίο είναι και το πρώτο single από αυτή τη σειρά κυκλοφοριών μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

“Biophilia” track list:

"Virus"
"Crystalline"
"Tesla"
"Cosmogony"
"The Solar Song" (Instrumental που μπορεί να ακουστεί στην  εφαρμογή του  iPad "Solar System")
"Solar Eclipse"
"Double Helix"


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι Killers επανενώθηκαν και έχουν ήδη 4-5 κομμάτια έτοιμα!


Πάνω στο τέταρτο τους άλμπουμ, δουλεύουν αυτή την περίοδο, οι Killers. Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του front man του συγκροτήματος, Brandon Flowers σε ραδιοφωνική εκπομπή στο BBC Radio 1, έχουν ήδη επανενωθεί και έχουν ήδη συνθέσει 4-5 νέα κομμάτια.
"Τα έχουμε βάλει στο τραπέζι και ακούγονται πολύ καλά. Πιστεύουμε πως έχουμε δυνατά κομμάτια''.
Η νέα αυτή δουλειά, πρόκειται να διαδεχτεί το ''Day & Age'' του 2008. Έκτοτε, οι Killers έκαναν ένα διάλειμμα ώς σύνολο και κάθε μέλος, ασχολήθηκε με διάφορα solo projects. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, στις προγραμματισμένες τους συναυλίες σε Λονδίνο (22-23 Ιουνίου) και στη headline εμφάνιση τους στο Hard Rock Calling στο Hyde Park, κάθε μέλος θα παίξει από ένα κομμάτι από τις σόλο του δουλειές.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

"Η Amy Winehouse σπρώχτηκε με το ζόρι στη σκηνή από τους άνδρες της προσωπικής της φρουράς"


Την μαρτυρία αυτή την κατέθεσε μέλος των Zemlja Gruva, Ana Zoe Kida, support μπάντας που την νύχτα του περασμένου Σαββάτου στο Kalemegdan Park έπαιζε σε συναυλία μαζί με την Βρετανίδα τραγουδίστρια.

 Είναι το γεγονός που έκανε έξαλλους τους 20.000 παρευρισκόμενους εκείνη τη νύχτα στον συναυλιακό χώρο του  Kalemegdan Park με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι επερχόμενες εμφανίσεις της βρετανίδας star σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η Amy Winehouse από την είσοδό της στην σκηνή έδειξε πως δεν ήταν σε θέση να σταθεί στα πόδια της και να βγάλει σε πέρας το 70λεπτο show. Όλοι γνώριζαν, μα τώρα υπάρχει και μια άλλη πτυχή του θέματος την οποία την ανέδειξε η αγγλική “The Sun” μετά από την μαρτυρία της  Ana Zoe Kida.

"Τέσσερις βρετανοί σωματοφύλακες απλά την έσπρωχναν προς την σκηνή.  Εκείνη δεν ήθελε να το κάνει και έκανε σκηνή προσπαθώντας να τους ξεφύγει".

"Ήταν λυπηρό να το βλέπεις και προφανώς χρειαζόταν βοήθεια".

 Οι manager της διοργάνωσης έμειναν άναυδοι με το πόσο γρήγορα «έγινε τύφλα» από την στιγμή που έφτασε την Παρασκευή στο Βελιγράδι γεγονός που έγινε η αιτία να απομακρυνθεί από το ξενοδοχείο όπου και είχε κανονιστεί να διαμείνει.

Οι άνθρωποι της Amy Winehouse στην προσπάθειά τους να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς της Ana Zoe Kida για τα γεγονότα είπαν πως "Η τραγουδίστρια περπάτησε στην σκηνή οικιοθελώς με έναν φίλο».

Μετά από άσχημες και περιπετειώδεις ερμηνείες των κομματιών “Valerie”, “Back To Black” και “Love Is A Losing Game” καθώς αποδοκιμαζόταν από τους θεατές, προσπαθώντας να σταθεί όρθια, ακύρωσε με ανακοίνωσή ολόκληρη την Ευρωπαϊκή της περιοδεία. Μεταξύ πολλών θα διαβάσουμε:
"…Από όλους όσοι εμπλέκονται θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν για να την βοηθήσουν να επιστρέψει στην καλύτερη κατάσταση, όσο διάστημα και αν χρειαστεί για να συμβεί αυτό".

Πρώην υπάλληλος της Roadrunner Records κατηγορείται για υπεξαίρεση 421.000 δολαρίων από την δισκογραφική.


Όπως ανακοίνωσε το The Associated Press η 35χρονη Sharanda Houser, διευθύντρια του οικονομικού τμήματος της Roadrunner Records «πριν να απολυθεί για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια τον περασμένο χρόνο» κατηγορήθηκε για κλοπή και παραποίηση επαγγελματικών εγγράφων. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν η 35χρονη Houser φέρεται να υπεξαίρεσε  το συνολικό ποσό των $421,000 (δολάρια) κατά την διάρκεια των 6 ετών.

Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς ισχυρίζονται πως την περίοδο των 6 χρόνων υποβλήθησαν ψευδή έγγραφα για δαπάνες στελεχών της δισκογραφικής και η κατηγορουμένη με τον τρόπο αυτό έπαιρνε τις επιστροφές των ποσών. Ο συνήγορος υπεράσπισης Montell Figgins ζήτησε από την έδρα λογιστική διερεύνηση εγκλήματος

Η κατηγορούμενη δήλωσε αθώα την περασμένη Παρασκευή. Το δικαστήριο βρήκε πως η Houser είχε καταδικαστική απόφαση εις βάρος της από τις δικαστικές αρχές της πολιτείας Βιρτζίνια για κλοπή $13,000 (δολαρίων) των Η.Π.Α.

Η Houser καλείται τώρα να πλήρωσει εγγύηση.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

The Echocentrics-Sunshadows (Ubiquity Records 2011)


Ο Adrian Quesada δεν είναι κάποια από τις χιλιάδες άγνωστες περσόνες του μουσικού στερεώματος! Τιμημένος δύο φορές με το βραβείο Grammy,μέλος των απίθανων Grupo Fantasma και συνθέτης αρκετών τραγουδιών για τους Ocote Soul Sounds και Brownout,έρχεται τώρα με το δικό του προσωπικό σχήμα,τους φοβερούς Echocentrics! Συνοδοιπόροι του σε αυτό το ταξίδι η,Αργεντίνικης καταγωγής, Natalia Clavier και η Βραζιλιάνα Tita Lima. Το δημιούργημα αυτής της τριάδας; Ένα άλμπουμ γεμάτο χαλαρωτικούς ψυχεδελικούς ήχους,ένα άλμπουμ γεμάτο τόση οξυδέρκεια όση και ο τίτλος του,Sunshadows!

Από μουσικής πλευράς το άλμπουμ είναι αρκετά σκαλιά πιο πάνω από αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε απλά σαν πολύ καλό.Ο καυτός ήλιος του Texas (μιας και το σχήμα έχει σαν βάση του το Austin) σε συνδυασμό με το πέρα από αμφισβήτηση ταμπεραμέντο Βραζιλιάνων και Αργεντίνων,δημιουργεί ένα ηχητικό κράμα που κυριολεκτικά σε συνεπαίρνει.Η μαγεία συνεχίζεται και στο κομμάτι των φωνητικών όπου η μίξη Αγγλικής,Πορτογαλικής και Ισπανικής γλώσσας είναι από μόνη της γοητευτική και οι ερμηνευτικές δυνατότητες των δύο κυριών που προαναφέραμε είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι!

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν όμως εδώ,καθώς ο Quesada για να εκπληρώσει αυτό το υψηλής αισθητικής μουσικό του σχέδιο,δεν δίστασε να επιστρατεύσει και μια παντελώς άγνωστη μπάντα από το Peru,τους Los Pasteles Verdes. Μια μπάντα βέβαια λιγότερο γνωστή από τις ερμηνεύτριες των τραγουδιών του (καθώς η Clavier είναι πασίγνωστη μέσα από τις συνεργασίες της με τους Frederic Aubele και Thievery Corporation,ενώ η Lima είναι η κόρη του μπασίστα των αγαπημένων μου Os Mutantes, Liminha),που φέρνει όμως σε πέρας με απόλυτη επιτυχία της αποστολή της!

Το Sunshadows είναι πολύ δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος!Ψυχεδέλεια,afro-beat,funk,calypso,hammond groove κ.α. κάνουν την παρουσία τους έντονη σε αυτή την κυκλοφορία,προκαλώντας στον ακροατή μουσικό και πολιτισμικό σοκ! Σίγουρα μέσα από αυτό το ηχητικό χάος των δεκατεσσάρων τραγουδιών,κάποια ξεχωρίζουν πολύ έντονα!To "Esclavo Y Amo" είναι κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο τραγούδι του άλμπουμ με την ανατριχιαστική ερμηνεία της Clavier να σε στοιχειώνει από την πρώτη ακρόαση σε μια εκπληκτική Latin ballad.Οι funk ρυθμοί του "Dudar" σε ξεσηκώνουν,ενώ το "Don Alejo" φέρνει στη μνήμη έντονα κάτι από spaghetti western.Τελευταίο μα όχι λιγότερο σπουδαίο στη λίστα μου το “Crescent Sun” που με το βαρύ μπάσο του σε οδηγεί αβίαστα σε ένα πολύ ερωτικό λίκνισμα!

Το Sunshadows είναι ένα άλμπουμ που αποδεικνύει την συνθετική ικανότητα του δημιουργού του. Μεστό σε ήχο,μεστό σε συναίσθημα,παρασέρνει τον ακροατή με χαρακτηριστική ευκολία στους ρυθμούς του,τον χαλαρώνει και τον ταξιδεύει! Κάποιοι το χαρακτήρισαν σαν το απόλυτο soundtrack του καλοκαιριού. Εγώ απλά θα το χαρακτηρίσω σαν ένα από τα πέντε καλύτερα άλμπουμ που έχω ακούσει μέσα στη χρονιά. Ακούστε το και τα συμπεράσματα δικά σας!






Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Oι Strokes σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ όσο το δυνατόν γρηγορότερα


Οι Strokes δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν τον διάδοχο του άλμπουμ τους "Αngles" το συντομότερο δυνατόν.

Παρά το γεγονός ότι το "Angles" κυκλοφόρησε πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη τους κυκλοφορία,η μπάντα ασχολείται αυτό τον καιρό με το να ετοιμάζει νέο υλικό,το οποίο σκοπεύει να ηχογραφήσει πολύ σύντομα!

Μιλώντας στο Rolling Stone,ο μπασίστας Nikolai Fraiture δήλωσε ότι η μπάντα έχει στα πλάνα της να ηχογραφήσει νέο άλμπουμ: "Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αύριο κιόλας,θα ήταν σπουδαίο. Αλλά ναι πιστεύω ότι θα το κάνουμε το συντομότερο δυνατό".

Δήλωσε επίσης ότι η μπάντα και σε αυτό το άλμπουμ θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή με το "Angles" με το κάθε μέλος να φέρνει τις ιδέες του και αν τις δουλεύουν όλοι μαζί στο στούντιο.

Οι Radiohead κάνουν πρόβες και μας αφήνουν να κρυφακούσουμε ένα νέο τραγούδι…


Ένα βίντεο το οποίο δόθηκε από την ίδια την μπάντα δείχνει τις πρόβες και “Behind the scenes” του “The King of Limps”. Για 40 περίπου λεπτά έχουμε την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξουμε τα κουρδίσματα στις κιθάρες, σταματήματα και ξεκινήματα και ολόκληρο το καινούριο album ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Όσοι παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο βίντεο θα αναγνωρίσουν πολλά τραγούδια.

Όλη αυτή η οπτικοακουστική εμπειρία έγινε για λογαριασμό τηλεοπτικής εκπομπής του BBC με τον τίτλο “From the Basement”  και φέρει την σφραγίδα του παραγωγού των Radiohead, Nigel Godrich. Με την μπάντα θα δούμε να παίζουν κρουστά ο Phil Selway’s και ο Clive Deamer.


Το σπουδαίο και το προτρεπτικό σε αυτήν την υπόθεση είναι ένα νέο  τραγούδι. Το “Staircase”.

Δείτε το βίντεο:



"Ηeavy και επιθετική μουσική" από Soundgarden. Aναλυτικές λεπτομέρειες για το καινούριο album δια στόματος Kim Thayil.


Αυτή την εποχή οι Soundgarden ετοιμάζονται για μια περιοδεία στην Βόρεια Αμερική. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Stereogum.com. o Kim Thayil (κιθαρίστας) της μπάντας μίλησε για τις προετοιμασίες της ηχογράφησης του νέου album

"Θέλουμε να γράψουμε τραγούδια και να τα ηχογραφήσουμε. Εξακολουθούμε να μοιάζουμε με παιδιά μπροστά από βιτρίνα με καραμέλες όταν έρχεται η ώρα να γράψουμε τραγούδια και μετά τα ακούσουμε ηχογραφημένα. Είναι αστείο: Για μια ακόμη φορά ο [drummer] Matt [Cameron] είναι το πρόσωπο που πραγματικά μοιάζει να μας οδηγεί μπροστά με όλο αυτό. Είναι πολύ ενθουσιασμένος και πρόθυμος, κάτι που μας παρακινεί όλους. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Το να είμαστε δημιουργικοί  είναι μακράν πιο ικανοποιητικό από το να παίζεις απλά τα παλιά τραγούδια. Ήταν πολύ φυσιολογικό. Απλά αρχίσαμε να τζαμάρουμε και σταδιακά και φυσιολογικά αυτό προχώρησε".

Αναφερόμενος ειδικά στις ηχογραφήσεις ο Thayil είπε:

"Ηχογραφούμε. Το κάνουμε τμηματικά. Έχουμε γύρω στα 14 κομμάτια σε πολλά μέρη ολοκληρωμένα. Πρέπει να βρούμε χρόνο για να πάμε να τα ηχογραφήσουμε με τη μια φορά μα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα.  Ο Matt έχει κάποιες δεσμεύσεις έχει δεσμευτεί με τον , Chris [Cornell] από τους  Pearl Jam έχει ένα solo tour σε εξέλιξη και οι Soundgarden περιοδεύουν τον Ιούλιο».

«Έτσι, τα στουνιακά θέματα θα τα υλοποιήσουμε γύρω από τις άλλες δεσμεύσεις. Αποτελούν πίεση κατά κάποιο τρόπο.  Δεν είναι σαν «ΟΚ, έχουμε στην διάθεσή μας τρείς εβδομάδες και όλα πρέπει να γίνουν σε αυτές τις τρείς εβδομάδες. Μπορούμε να δουλέψουμε με τον δικό μας ρυθμό και να πάμε βήμα προς βήμα την κάθε φορά. Πραγματικά το απολαμβάνουμε. Δεν έχουμε κάποια δισκογραφική να μας πιέζει να βιαστούμε, και έτσι μπορούμε να απολαύουμε την διαδικασία αυτή τη φορά".

Αναφερόμενος στο νέο υλικό ο Thayil θα πει συγκεκριμένα «Το συναίσθημα των τραγουδιών σίγουρα είναι πολύ heavy».

"Πάντα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το πώς θα κάνουμε δυνατή, επιθετική μουσική χωρίς να υπάρχουν φιγούρες στα τάστα. Νομίζω πως αυτά τα τραγούδια εξερευνούν αυτή την ιδέα. Η συναισθηματική επιθετικότητα, ο θυμός και η εχθρότητα είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στο δίσκο".

"Ξέρεις, ποτέ δεν ήμασταν τα ζωηρά παιδιά. Δεν ήμαστε η μπάντα του party, και  όχι ιδιαίτερα κοινωνική μπάντα. Δουλεύαμε πάντα σκληρά και είμαστε μια μπάντα μουσικών. Αυτό θέλαμε να είμαστε. Θέλαμε να παίζαμε για ένα κοινό που μας θυμίζει τους εαυτούς μας όταν ήμασταν νέοι, πάντα μου άρεσε η ιδέα πως οι οπαδοί μας είναι το αγόρι ή το κορίτσι που μαζεύουν δίσκους και επιθυμούν να ξεκινήσουν μια μπάντα από μόνοι τους και να παίζουν καλή μουσική".

"Πάντα φανταζόμουν ότι ήμασταν το συγκρότημα που έκανε το party να τελειώσει. Κάτι σαν, εντάξει παιδιά είναι η ώρα να φύγετε και κάποιος βάζει το "Superunknown"! Πάντα ένιωθα πως κάναμε μουσική που ήταν καλή για οδήγηση, καλή για να την ακούει κάποιος πολύ δυνατά. Τα νέα κομμάτια ακούγονται πολύ heavy. Αυτό μόνο λέω".

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι Howling Bells στράφηκαν στους Killers για την παραγωγή του νέου τους άλμπουμ


Οι Howling Bells ολοκλήρωσαν το νέο τους άλμπουμ,με τον Mark Stoermer των Killers  στην θέση του παραγωγού.

Η μπάντα θα κυκλοφορήσει το "The Loudest Engine" στις 12 Σεπτεμβρίου μέσω της Cooking Vinyl. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Battle Born Studio των Killers στη Νεβάδα.

Η κιθαρίστρια και τραγουδίστρια Juanita Stein,είπε ότι το άλμπουμ σημαίνει μια νέα κατεύθυνση για την μπάντα! "Ο ήχος μας γίνεται πιο folk και rock από ότι στα προηγούμενα άλμπουμ μας,αλλά δοσμένος με μια πιο μοντέρνα αισθητική.Δεν ήταν σκοπός μας να κάνουμε ένα δίσκο επηρεασμένο από τα 70's. Ήταν κα΄τι που βγήκε όμως πολύ φυσικά. Το άλμπουμ δείχνει ότι είμαστε παιδιά του 21ου αιώνα που κάνουν έναν μοντ΄ρνα ψυχεδελικό δίσκο.Το π΄ρωτο μας άλμπουμ ήταν το έναυσμα,στο δεύτερο μελετήσαμε "άγνωστα νερά" και σε αυτό τώρα είμαστε εμείς,όλοι μαζί συγκεντρωμένοι σε ένα μέρος την ίδια στιγμή.Πιστεύω πως αυτή η κυκλοφορία θα αλλάξει την άποψη που έχει ο κόσμος γι την μπάντα".

Νέος,Βρετανός τραγουδιστής για τους Turbonegro


Οι Τurbonegro ανακοίνωσαν την προσθήκη στις τάξεις τους του Βρετανού τραγουδιστή Tony Sylvester.

Ο Sylvester ο οποίος υπήρξε frontman των Βρετανών Dukes Of Nothing και υπεύθυνος του γραφείου τύπου των Turbonegro,ήρθε για να αντικαταστήσει τον πρόσφατα αποχωρήσαντα Hank Von Helvete.

Μιλώντας στο Kerrang!,ο μπασίστας των Turbonegro,Happy Tom,δήλωσε: "Ο Tony έχει μια πολύ δυνατή φωνή και αποτελεί μια καταλληλότατη παρουσία για την θέση του τραγουδιστή.Είμαστε όλοι χαρούμενη που έχουμε αυτόν τον κύριο μαζί μας".

Ο Sylvester υπήρξε και ο πρόεδρος του Turbojugend fan club του Λονδίνου."Αισθάνομαι απίστευτα τιμημένος. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Θα είναι σίγουρα διαφορετικά,αλλά σαν fan για πολλά χρόνια της μπάντας θέλω να διαβεβαιώσω τους μπάντες ότι η παράδοση της βρίσκεται σε ασφαλή χέρια" ήταν οι δηλώσεις του.

Ο Sylvester θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την μπάντα στην εμφάνισή τους στο Αμβούργο στις 15 Ιουλίου.

Οι Whip επιβεβαιώνουν τις λεπτομέρειες του 2ου τους άλμπουμ


Οι Whip επιβεβαιώνουν τις λεπτομέρειες του 2ου τους άλμπουμ!

Οι electro rockers από το Manchester θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, "Wired Together",στις 19 Σεπτεμβρίου.

Μετά από μαι εκτεταμένη απγκόσμια περιοδεία,η μπάντα πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες δουλεύοντας πάνω στο νέο της άλμπουμ.Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα τους τελευταίους έξι μήνες στο Λονδίνο με παραγωγό τον Jagz Kooner.Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο για κράτηση μέσω της ιστοσελίδας της μπάντας TheWhipBand.com.Όσοι προ-παραγγείλουν το άλμπουμ θα λαμβάνουν αμέσως ένα 5-track promo για κατέβασμα ια να πάρουν μια γεύση της νέας κυκλοφρίας της μπάντας.

Νέο άλμπουμ για τους Anti-Flag το Φθινόπωρο


Oι Anti-Flag ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ μέσα στη χρονιά.

Σε συνέντευξή τους στο Blare Magazine,ο τραγουδιστής punk rockers από την Pennsylvania,Justin Sane αποκάλυψε τα εξής: "Ειλικρινά ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε το νέο μας άλμπουμ το Φθινόπωρο.Ηχογραφούμε τους τελευταίους δύο μήνες και θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία μ΄χρι το τέλος του καλοκαιριού.. Υπάρχουν κάποιες ιδέες για τον τίτλο,αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα".

Αυτή η νέα τους δουλειά θα είναι η ένατη για την μπάντα και η πρώτη μετά το 2009 και το "The People Or The Gun". "Πέρασαν δύο χρόνια για να κυκλοφορήσουμε κάτι καινούριο και νομίζω ότι το γεγονός ότι χρειαζόμασταν όλοι ένα διάλειμμα έφερε αυτή την καθυστέρηση",συμπλήρωσε ο Sane.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του νέου τους άλμπουμ ο τραγουδιστής δήλωσε: "Το νέο άλμπουμ είναι ένα άλμπουμ οργής.Θα πραγματεύεται ένα σωρό θέματα,αλλά θα μιλά και για πράγματα που απασχολούν σοβαρά εμάς τους ίδιους.Οι Anti-Flag πάντα λειτουργούσαν κατ' αυτόν τον τρόπο και θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.Όταν έχεις ξεκάθαρη ματιά για το τι συμβαίνει στις Η.Π.Α.,τότε το βλέπεις να βγαίνει στη  δουλειά μας και ο κόσμος το καταλαβαίνει.Πολλοί από αυτούς είναι απογοητευμένοι από αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν και πως συγκεκριμένες πολιτικές έχουν επηρεάσει την πορεία της χώρας".

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Arctic Monkeys-Suck it and See (Domino 2011)


Υπήρξαν η μπάντα με το ντεμπούτο που σημείωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Βρετανική ιστορία. Υπήρξαν η μπάντα που για πολλούς έσωσε το γόητρο του Βρετανικού κιθαριστικού rock και σίγουρα παραμένουν μια μπάντα που ακόμα μπορεί να σοκάρει με τις δουλειές που κυκλοφορεί αποδεικνύοντας πως είναι πολλά περισσότερα από απλοί διάττοντες αστέρες! Ο λόγος φυσικά για τους Arctic Monkeys και για το νέο τους άλμπουμ Suck it and See.

Ο τίτλος αρκετά προβοκατόρικος λογοκρίθηκε στις πουριτανικές Η.Π.Α. χωρίς νόημα καθώς η συγκεκριμένη έκφραση στην Βρετανική αργκό δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από ένα απλό "give it a try"! Σίγουρα όμως σε επίπεδο promotion εξυπηρέτησε απόλυτα τους σκοπούς της μπάντας καθώς κατάφερε να δημιουργήσει σούσουρο!

Τέταρτο άλμπουμ για μια μπάντα που δείχνει πιο ώριμη παρά ποτέ! Η παρέα του Alex Turner μας παρουσιάζει σε αυτή την κυκλοφορία όλες εκείνες τις αρετές που έκαναν τους κριτικούς να τους χαρακτηρίζουν σαν "next big thing" της μουσικής βιομηχανίας. Παρά το γεγονός ότι τα τραγούδια που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την επίσημη κυκλοφορία έκαναν τους fans να πιστέψουν πως θα είχαν να αντιμετωπίσουν ένα σκληρό κιθαριστικό άλμπουμ,η πραγματικότητα τους διαψεύδει! Ναι μεν η μπάντα φλερτάρει έντονα με την ψυχεδέλεια και το 50's συναίσθημα,αλλά τα στοιχεία αυτά κάθε άλλο παρά κατακλύζουν τον δίσκο.Σε γενικές γραμμές το "Suck it and See" έχει πολλά κοινά στοιχεία με το προηγούμενο άλμπουμ της μπάντας "Humbug" με την διαφορά ότι αυτή τη φορά η μπάντα μοιάζει να έχει εξελίξει κατά πολύ τον ήχο της. Η παραγωγή είναι εξαιρετική και οι συνθέσεις δείχνουν μια μπάντα που έχει ωριμάσει αρκετά με την πάροδο του χρόνου.

Οι στιγμές μεγαλείου πολλές,με τα "Brick by Brick","Don't sit down 'cause i moved your chair","She's Thunderstorms" κ.α να ξεχωρίζουν,αλλά και τα μελανά σημεία δυστυχώς δεν απουσιάζουν. Κι αν στο παρελθόν τους τα συγχωρούσαμε,αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει και τώρα καθώς η εμπειρία θα έπρεπε να τους έχει διδάξει να τα αποφεύγουν ή τουλάχιστον να τα εξομαλύνουν. Κάποιες μέτριες συνθέσεις είναι αρκετά χτυπητές για να αγνοηθούν και τους στερούν την ευκαιρία για ένα πραγματικά μεγαλειώδη δίσκο!

Κατά την προσωπική μου γνώμη το "Suck it and See" είναι στο ίδιο επίπεδο με το "Humbug" και στις λεπτομέρειες το καλύτερό τους άλμπουμ μετά το ντεμπούτο τους!Αυτό όμως που πιστώνεται στο 100% η μπάντα είναι το γεγονός ότι έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους για τη μουσική τους και μόνο,πράγμα που από μόνο του είναι σπουδαίο και θα τους οδηγήσει πολύ ψηλά! Το "Suck it and See" μοιάζει σαν το βήμα προς την μετάβαση μιας μπάντας από την εφηβική τρέλα στην ενηλικίωση,επομένως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη κυκλοφορία τους για να δούμε αν τα παιδιά έγιναν άντρες!






Arms and Sleepers @ Music Velocity


Είχα την χαρά να περάσω αρκετό χρόνο με την μπάντα στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ελλάδα! Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις δύο ανθρώπους που λατρεύουν αυτό που κάνουν να περιοδεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να μοιραστούν την μουσική τους με τους ανθρώπους που την αγαπούν. Η εκτεταμένη Ευρωπαική περιοδεία των Arms and Sleepers έκανε και μια στάση στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαίου. Κατά την διάρκεια αυτής της στάσης είχα μια ευκαιρία να κάνω μια συνέντευξη με τον Mirza Ramic και τον Ben Shepard των Uzi & Ari, που τον ακολουθεί σε αυτήν την περιοδεία, την οποία και σας παραθέτω!

I have always been wondering how did the name Arms and Sleepers came up! Why have you chosen that name?

On our very first days we used to be in another band,a big band actually,with lots of people and we have decided to release a double album,with the first side called Arms and the other side called Sleepers but unfortunately this never happened and so Max and I (Mirza Ramic) decided to use these to names to name our band! We liked the name and we wanted to have it in order to remember the roots of our music.

What can you remember from the first days of the band?

Things were really dizzy,not normal at all! We were trying to write music,expressing our feelings for girls (lots of laughing at that part),trying to enclose to our music all the difficulties that a band has and of course all the odd places in which we had to play. We were just so passionate and enthusiastic to make music and sometimes nothing seemed to work out! Our music back then used to be much. more electronic

What inspires your music? Do you have any specific artists that affect you as a band?

Almodobar! Basically Almodobar! We really love him and his movies and he definitely is very inspirational to us. We are also inspired by lots of other directors like the Coen Brothers,Florian Henckel von Donnersmarck etc.We also like the music of independent films and get inspired by visual artists!

Is there a definition for the music of Arms and Sleepers?

It's not easy to give a definition to our music. We personally prefer lots of different styles of music and we compose songs that are not similar,so it is quite hard to give a definition. Let's say that we create music for relaxed people (laughing again). It is a music created by people who have lots of things in common and our music is given to people in order to make them feel all these great feelings from happiness to sadness. It is a music to deliberate your soul. People say to us that they match some of our songs with a specific mood or memory of theirs,which actually happens with us as well. Every song of ours is carefully composed. Altough we are jamming and then gather all these ideas we try to keep high standards to our songs in order the result to be the best possible and express what we feel in a descent way.

What's your experience from your tour so far?

(Laughing!) Let's say that it has so far really high moments and really low (low low as they said) moments,but it is a great experience so far. It is our very first time in Greece as well. We have visited so far so many new places and seeing people being so supportive to the band,especially in Eastern Europe,give to us a very positive feeling. Every place is different and unique,so we can say that everything is OK so far!

Is it difficult to reproduce your music live as a duo?Is there any space available for improvisations?

For this tour we are just the two of us,so there is a lot of pre-recorder stuff. It is easy in general because our new album is also very electronic. If we wanted to reproduce our music as a full band we would actually need 8-9 people playing with us which would never happen because of the cost. I think that it is nice the way we are because we have the chance to present something different in every show. It is like we are giving a new life to our songs every night,which is really interesting to us and gives us the opportunity to discover new elements on our music.

Is it easy to release so many album during a single year?Is it a need to share the music inside you?

I guess that this is our way of relaxing. When we came back to work or whenever something happens to us,music is our way to relax,step back and enjoy something that we really like to do. When we have time we try to spend it composing music so as a result we have made so many songs that we love to share them with other people. We are trying in general to be productive! It is just a way to stay focused in this thing that we love.

How would you describe the audience of the band?

I always have the feeling that our music appeals to different audiences! In some shows we have only young people! In others we have people that are older but they still seem to be interested for our music. It really depends on the place we have to play live and for sure it has to do with the different culture and different people that you can find in every place. You can also say that the different elements of our music appeal lots of different types of audience. Our music consists lots of ambient,trip hop,post rock parts,so people that like these kinds of music,even if they are not similar to each other,come to see us.

Do you get updated about the music releases? Is there any music that you like during this period?

I think that we both like the Caribou record that was released last year. This album is amazing! School of Seven Bells is another band that we like. Animal Collective is a great band as well. We are waiting to listen to several new releases in general. I also like (Mirza Ramic) to listen to lots of electronic bands. I like this type of music.

I think that you are from Boston. What's the music scene there?

I live in Boston and Ben lives in New York! In Boston there are a lot of good bands and we all know each other,we tour together,we play shows together but you cannot say that Boston has a music scene. You know Boston is a big university city with lots of people coming in and out,so it is really difficult to have a certain scene. People are changing,music is changing,so you can listen to electronic music during one year and during the next year you may listen to post rock,or indie music etc. There is no consistency in the audience so a certain music scene can't be built. There are some similar bands like us,Caspian and other who seem to have connection but we are only able to see each other during a tour or a live show,so we don't feel that we belong in a scene.

You can share anything you want with your fans here in Greece!

Oh well!If you haven't came to our live show you've lost (laughing). Thank you for inviting us to your beautiful country. We have spent some really nice time in Greece and we hope to come back for a live show soon!

May Roosevelt-Haunted (Self Released 2011)


Το παρακάτω κουίζ είναι πολύ απλό και συνάμα πολύ συναρπαστικό! Τι συμβαίνει όταν υπερβολικές δόσεις ταλέντου εκφράζουν μέσα από ένα ασυνήθιστο μουσικό όργανο (theremin στην περίπτωση μας) μουσικές και ήχους της ελληνικής παράδοσης μέσα από ένα ηλεκτρονικό πρίσμα που εκφράζει τις μουσικές επιρροές της δημιουργού; Η απάντηση είναι απλούστατη και κρύβεται μέσα στο νέο πόνημα της May Roosevelt.

Αυτή η εξαιρετικά ταλαντούχα μουσικός από την Θεσσαλονίκη βάλθηκε για ακόμη μια φορά να μας αποδείξει πως η μουσική δεν έχει σύνορα και ταμπέλες.Κατάφερε να δημιουργήσει ένα άλμπουμ το οποίο δημιουργεί γέφυρες ενώνοντας τους Ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους με την ηλεκτρονική μουσική,χωρίς όμως να αφαιρεί τίποτα από την ποιότητα και την αισθητική και των δύο. Αντιθέτως μάλιστα πετυχαίνει ένα πάντρεμα υψηλής αισθητικής που καταφέρνει να γοητεύσει τον ακροατή και να τον ιντριγκάρει.Δύο φαινομενικά άκρα αντίθετα μουσικά μοτίβα γίνονται ένα σε μια μίξη που πραγματικά παίζει με τις αισθήσεις μας!

Ζεϊμπέκικος,τσάμικο,κότσαρι,ζωναράδικος και άλλοι παραδοσιακοί ρυθμοί περνούν μέσα από το πρίσμα της καλλιτέχνιδος και μετατρέπονται σε μυστηριακές ελεγείες σε ένα αποτέλεσμα ειλικρινά μεγαλειώδες που υποδηλώνει σίγουρα μουσική φαντασία και ευστροφία υψηλού επιπέδου! Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ψεγάδι σε αυτή την κυκλοφορία. Από το εξώφυλλο,τις συνθέσεις την παραγωγή,μέχρι το τελικό αποτέλεσμα όλα αγγίζουν το τέλειο δείχνοντας μια μουσικό ώριμη,καινοτόμα και τρομερά δημιουργική! Μια καλλιτέχνιδα που δεν αποποιείται της καταγωγής της,αντιθέτως την χρησιμοποιεί για να εκφράσει με τον πιο γλυκά διεστραμμένο τρόπο τις μουσικές της ανησυχίες!

Το "Haunted" είναι σίγουρα ένα άλμπουμ που θα προβληματίσει όποιον επιχειρήσει να το ακούσει. Είναι ένα άλμπουμ αυτόφωτο,υπέροχο σε όλα του,ένα άλμπουμ πραγματική πρόκληση σε όλα τα επίπεδα!




Baby Guru-Baby Guru (Inner Ear 2011)


Φαίνεται πως τόσο το 2010 όσο και το 2011 είναι χρονιές όπου η ελληνική μουσική σκηνή δείχνει πως ξανά προς τη δόξα τραβά!Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτής της εγχώριας άνθησης αποτελούν και οι Baby Guru που όπως δηλώνουν οι ίδιοι δεν είναι μια μπάντα  (με τον αυστηρό όρο),αλλά ένας μουσικός οργανισμός που διαρκώς αναπτύσσεται! ένας μουσικός οργανισμός που κατάφερε να δημιουργήσει υψηλά standards μέσα από τις ζωντανές του εμφανίσεις και καταφέρνει να εντυπωσιάσει και μέσα από την παρθενική του κυκλοφορία!

Η τριπλέτα των Obi Serotone, King Elephant και Sir Kosmiche κατάφερε μέσα από αυτό το άλμπουμ της να μας προσφέρει ένα τόσο καινό μουσικό κράμα που σίγουρα θα κάνει και τον πιο δύσπιστο και περίεργο ακροατή να ασχοληθεί μαζί τους.Η μουσική τους βρίσκεται στο σημείο όπου το Krautrock συναντά την ψυχεδέλεια,με μια γερή δόση Progressive να έρχεται να συμπληρώσει το ούτως ή άλλως εκπληκτικό αποτέλεσμα.Συνθέσεις ολοκληρωμένες και στιβαρές,έξω από στιλιστικά πρότυπα και ανούσιες φανφάρες, που κρατούν τον ακροατή καθηλωμένο και μια γενικότερη μουσική εμπειρία ικανή να σε αφήσει άφωνο από την ποιότητα της.

Η μουσική παιδεία και η υψηλή μουσική αισθητική της φονικής αυτής τριάδας είναι έκδηλη σε κάθε νότα του άλμπουμ,γεγονός που προσωπικά με κάνει να θεωρώ την δουλειά τους αυτή μια από τις κορυφαίες Ελληνικές κυκλοφορίες της τελευταίας δεκαετίας! Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια συγκεκριμένη σύνθεση τους (εξάλλου το γεγονός ότι τα τραγούδια έρχονται το ένα μετά το άλλο δίχως κενά δημιουργεί την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ενιαίο τραγούδι),αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχουν συνθέσεις ένα σκαλί πιο πάνω από τις υπόλοιπες! Αυτές,σύμφωνα με το δικό μου αισθητήριο,είναι το "Holy Grey" με το οποίο ανοίγει και ο δίσκος (ιδανική εισαγωγή στο μουσικό αυτό ταξίδι),το "Μarilu" που φέρνει στο μυαλό τις καλές εποχές της ψυχεδελικής μουσικής και το απίστευτο "Secondary Angle and Shades of Ιnfinity" που είναι μια πραγματικά εξαιρετική progressive σύνθεση!

Η Inner Ear φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό χτυπάει φλέβες χρυσού στις μπάντες που κυκλοφορεί,με τους Baby Guru να μοιάζουν σαν η σημαντικότερη από αυτές! ένα ντεμπούτο απλά εξαιρετικό (και λίγα λέω) και όλοι εμείς σε προσμονή για νέα και ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από αυτή τη σπουδαία μπάντα!






Austra-Feel it Break (Domino 2011)


Ο Καναδάς κατά καιρούς έχει να μας παρουσιάσει εξαιρετικούς μουσικούς και σχήματα σε διάφορα μουσικά είδη,γεγονός που κάνει του πιο υποψιασμένους να ψάχνουν με μεγάλη προσοχή οτιδήποτε κυκλοφορεί από αυτή τη χώρα.Οι Austra είναι ένα τέτοιο ενδιαφέρον project.Ουσιαστικά αποτελούν το μουσικό όχημα της Katie Stelmanis (με καταγωγή από την Λετονία),μιας καλλιτέχνιδος που δημιούργησε ένα αρκετά καλό όνομα μέσα από το Blocks Recording Club,συμμετέχοντες σε δουλειές διάφορων local,μέχρι που πήρε την απόφαση να δημιουργήσει κάτι εντελώς δικό της.

Οι Austra δεν άργησαν να εντυπωσιάσουν το κοινό και γρήγορα δημιούργησαν ένα πυρήνα οπαδών κυρίως μέσω των live shows που δίνουν και τα οποία χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερα κομψή αισθητική.Πολλοί τους συγκρίνουν με τους Σουηδούς The Knife,σύγκριση μάλλον άστοχη καθώς το δικό τους ύφος διαφέρει κατά πολύ από το μελαγχολικό και διεισδυτικά σκοτεινό ύφος των Σουηδών.

Το Feel it Break αποτελεί το ντεμπούτο τους και βγήκε στις αγορές στις 18 Μαίου.Αν θέλαμε να το προσεγγίσουμε μουσικά θα λέγαμε ότι μπορεί να θεωρηθεί σαν μια upbeat έκδοση των Delirium με στοιχεία που παραπέμπουν και σε άλλες μπάντες όπως οι Ladytron ή Bat for Lashes.Οι συνθέσεις τους δεν εμφανίζουν κάποια ιδιαίτερη μουσική πρωτοτυπία (μάλλον εξωφρενικά όμοιες θα τις χαρακτήριζε κάποιος),αλλά αυτό διόλου ενοχλεί τον ακροατή καθώς δείχνουν ότι κάνουν κατάθεση ψυχής σε κάθε τραγούδι. Φωνητικά η Stelmanis μοιάζει με το πλάσμα που βγήκε από την ένωση της Kate Bush με την Bjork κάτι που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Και οι 11 συνθέσεις δίνουν έναν διαφορετικό αέρα.Άλλοτε σκοτεινές και φανερά επηρεασμένες από την synth pop κουλτούρα και σε άλλα σημεία πιο κοντά στην art-pop αισθητική κρατούν τον ακροατή σε εγρήγορση και του περνάνε την μυστηριακή ατμόσφαιρα που έχουν. Προσωπικά ξεχωρίζω το "Beat and the Pulse" (το οποίο ήταν και το leading single αυτής της κυκλοφορίας),το μελαγχολικό "Lose It" (όπου η Stelmanis από πλευράς ερμηνείας παίρνει άριστα),το "Darken the Horse" που φέρνει στο μυαλό synth-pop ύμνους και φυσικά το "The Noise" όπου αυτό το Kate Bush meets Bjork είναι πιο εμφανές παρά ποτέ!

Σε γενικές γραμμές το "Feel it Break" είναι μια δουλειά που δείχνει ένα σχήμα με εξαιρετικές προοπτικές. Δεν είναι ακριβώς το ντεμπούτο που θα σε καθηλώσει,αλλά σίγουρα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή και σε αρκετά μεγάλο βαθμό θα τον προκαλέσει αισθητικά! Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα δούμε και άλλες δουλειές από αυτούς που σίγουρα θα έχουν πολλά πράγματα να μας πουν. ελπίζω να μην διαψευσθώ!




Πέθανε ο 'Big Man' Clarence Clemons


Ο Clarence Clemons,ο σαξοφωνίστας και εμβληματική φιγούρα της E Street Band έφυγε από τη ζωή εχθές σε ηλικία 69 ετών μετά από επιπλοκές εξαιτίας τους εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί.

Ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Palm Beach της Florida,όπου και νοσηλεύονταν μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί την περασμένη Κυριακή.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του η οικογένεια του και άλλα αγαπημένα του πρόσωπα ήταν κοντά του μέχρι το τέλος.

Ο ίδιος ο Bruce Springsteen σε ανακοίνωση που ανέβασε στην ιστοσελίδα της μπάντας δήλωσε τα εξής: "Η απώλεια του δεν μπορεί να μετρηθεί. Είμαστε όλοι ευγνώμονες που τον γνωρίσαμε και που συνεργαστήκαμε μαζί του για σχεδόν 40 χρόνια! Ήταν ο καλύτερος μου φίλος,ο συνεργάτης μου,και με τον Clarence στο πλευρό μου,η μπάντα μου κι εγώ καταφέραμε να πούμε πράγματα πολύ βαθύτερα από αυτά που απλώς εκφράζουν τα τραγούδια.Η ζωή του,οι αναμνήσεις που μας άφησε και η αγάπη που είχαμε μεταξύ μας θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην μπάντα".

Sublime with Rome-63 High @ Block 33 Thessaloniki (15.06.2011)


Πάνω που λέγαμε ότι θα πεθάνουμε από την ξαφνική ζέστη που έβρασε κυριολεκτικά την πόλη της Θεσσαλονίκης ήρθε ένα υπέροχο βορειαδάκι για να ηρεμήσει κάπως την αφόρητη ατμόσφαιρα! Βράδυ Τετάρτης λοιπόν,και υπό τις παρούσες συνθήκες πήγα από το Block 33 για να εκπληρώσω ένα ακόμα εφηβικό μου απωθημένο που φυσικά δεν ήταν άλλο από την ζωντανή εμφάνιση των Sublime!
Φυσικά τα πράγματα δεν ήταν ίδια και δεν περίμενα να είναι ίδια,καθώς η απουσία του Brad Nowell μοιάζει και τελικά είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική. Όσοι όμως αγαπήσαμε τη συγκεκριμένη μπάντα οφείλαμε και με το παραπάνω να παρακολουθήσουμε αυτή τη διάδοχη κατάσταση. Ο καιρός με τη σειρά του δε θύμιζε σε τίποτα τον καυτό καλοκαιρινό καιρό της California αλλά το διάχυτο κέφι που υπήρχε δημιούργησε συνθήκες ικανές για ένα τρομερό Ska live!

Αν κάποιος πίστευε ότι υπήρχε κάποια μπάντα πιο κατάλληλη για να ανοίξει το συγκεκριμένο event από τους 63 HIGH,μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! Τα δικά μας παιδιά λοιπόν ανέλαβαν τον δύσκολο ρόλο του να ζεστάνουν τον κόσμο και όχι απλά τα κατάφεραν,αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη έδωσαν το καλύτερό τους live ever (και πιστέψτε με τους έχω δει να παίζουν άπειρες φορές). Με φανερά τρομερή διάθεση μας πρόσφεραν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια τους και κατάφεραν να μας βάλουν απόλυτα στο κλίμα αυτού που θα επακολουθούσε.

Γύρω στις 23:00 οι Sublime ανέβηκαν στη σκηνή και εν μέσω ουρλιαχτών από τον κόσμο που είχε μαζευτεί (γύρω στα 700 άτομα) άρχισαν το δικό τους show.Όπως ήταν φυσικό τα περισσότερα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Rome Ramirez και οι συγκρίσεις με τον αδικοχαμένο Brad Nowell ήταν αναπόφευκτες,αλλά ο πιτσιρικάς σε γενικές γραμμές τα κατάφερε κάτι παραπάνω από καλά στο ρόλο του frontman δείχνοντας στόφα έμπειρου performer (παρά το γεγονός ότι δεν ήταν και πολύ κινητικός). Προσωπικά έμεινα καρφωμένος στους Bud Gaugh και Eric Wilson περισσότερο για να δω την αλληλεπίδρασή τους με τον Rome.Ο Wilson είναι μια πραγματική μορφάρα αν και οι καταχρήσεις και η φθορά του χρόνου είναι εμφανέστατες πάνω του. Σχεδόν ακίνητος συμμετείχε στο ξεσήκωμα του κόσμου όπου χρειαζόταν και έδωσε μαι εξαιρετική παράσταση. Ο Gaugh από την πλευρά του μπορεί να μην είναι τέρας τεχνικής αλλά το drum kit του το έδειρε για τα καλά με διαρκώς μανιασμένα χτυπήματα.

Από πλευράς set δεν είχαμε εκπλήξεις. Όπως ήταν αναμενόμενο ήταν μια best of επιλογή που ικανοποίησε,κρίνοντας από την φρενίτιδα που επικρατούσε στην αρένα,όλους όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτό το live.Βέβαια όπου υπάρχει φρενίτιδα,υπάρχουν και μαλακίες και από αυτές είχαμε μπόλικες,με αρκετούς να ξεφεύγουν και να αρχίζουν τις ροχάλες και τα καντήλια στον Rome,o οποίος τα αντιμετώπισε αρκούντως ψύχραιμα (με εξαίρεση ίσως τον κακόμοιρο που τον σβέρκιασε ο γορίλας που είχαν μαζί τους).

Μετά από 100 περίπου λεπτά αυτή η μεταφορά μας στο Long Beach έλαβε τέλος μέσα σε φωνές και χειροκροτήματα! Ναι θα θέλαμε κι άλλο αλλά όπως είναι φυσικό αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί. Αυτό που είδαμε όμως κάλυψε και με το παραπάνω τις προσδοκίες όλων και έδωσε σε αυτή τη βραδιά μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

Οι Sublime δεν θα είναι ποτέ ίδιοι δίχως τον Brad! Ο Rome όμως είναι το καλύτερο που θα μπορούσαν να έχουν και σίγουρα τους έδωσε μια νέα πνοή δίνοντας το κοντινότερο δυνατό αποτέλεσμα στο ένδοξο παρελθόν τους!






Για την ιστορία αυτή την αξέχαστη βραδιά τα σπάσαμε με τα εξής τραγούδια:

Panic
Don't Push
Garden Grove
Right Back
New Thrash
Get Ready
Smoke 2 Joints
5446/Date Rape
Lovers Rock
Punk Jam
PCH
Only
Wrong Way
House
Jailhouse
Spun
Myage
Scarlets
What I Got
Badfish/Lets Go Get Stoned
You Better Listen
Take it or Leave it
Voodoo
STP
April 29th
Johnny Butt
Santeria



Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι Subways θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ "Money And Celebrity" τον Σεπτέμβριο.

Οι Subways ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το τρίτο studio άλμπουμ τους στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το νέο άλμπουμ θα λέγεται "Money And Celebrity".
Την παραγωγή του άλμπουμ έχει αναλάβει ο Stephen Street (Blur/The Smiths) και οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Λονδίνο. Η μπάντα ήδη κυκλοφόρησε Online ένα τραγούδι το οποίο μπορούν οι fans να κατεβάσουν δωρεάν.

Πρόκειται για το "It's A Party",το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του thesubways.net.Ένα ακόμα single θα προηγηθεί της κυκλοφορίας και θα βγει στην αγορά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Oι Veronica Falls θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους μέσα στο Φθινόπωρο


Το Λονδρέζικο κουαρτέτο των Veronica Falls ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του αυτό το Φθινόπωρο.

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής δύο singles τα "Beachy Head" και "'Found Love In A Graveyard",και πρόσφατα υπέγραψε στην Bella Union Records,εταιρεία στη οποία ανήκουν και οι Fleet Foxes,Howling Bells και The Walkmen.

Το επερχόμενο ντεμπούτο τους προς το παρόν παραμένει δίχως τίτλο ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας του.




Οι Slow Club δίνουν λεπτομέρειες για το δεύτερο άλμπουμ τους

Οι Slow Club έδωσαν λεπτομέρειες για το δεύτερο άλμπουμ τους
Το folk-rock ντουέτο θα κυκλοφορήσει το "Paradise" στις 12 Σεπτεμβρίου μέσω της Moshi Moshi.Θα προηγηθεί η κυκλοφορία του single "Two Cousins".
Το άλμπουμ θα περιέχει 10 τραγούδια των οποίων την παραγωγή υπογράφει ο Luke Smith,που είχε αναλάβει και την παραγωγή του "Total Life Forever" των Foals.

O Bruce Springsteen συνεργάζεται ξανά με τον Pete Seeger


Ο Bruce Springsteen ηχογράφησε ένα τραγούδι για το νέο άλμπουμ του Pete Seeger!

Ο Boss τραγουδά δύο κουπλέ κι ένα ρεφραίν στο τραγούδι "God Is Counting On Us" το οποίο έχει γραφτεί με αφορμή την οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικό!

Το συγκεκριμένο τραγούδι θα περιέχεται στο άλμπουμ του 92χρονου Seeger,που θα κυκλοφορήσει γύρω στα Χριστούγεννα μέσω της Appleseed Recordings,σύμφωνα με πληροφορίες του Billboard.com.

Το τραγούδι αυτό είναι η έκτη συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών τα τελευταία χρόνια! Ο Springsteen συμμετείχε σε τραγούδια του "Where Have All The Flowers Gone?" του 1998 και των "Sowing The Seeds" και "Give Us Your Poor" του 2007. Ρο 2006 ο Springsteen κυκλοφόρησε το "We Shall Overcome: The Seeger Sessions",'ένα άλμπουμ με διασκευές σε μερικά από τα διάσημα folk τραγούδια του Seeger.

Αξ΄ζιει να σημειωθεί πως η τελευταία δουλειά του Seeger,με τον τίτλο "Tomorrow's Children" κέρδισε το βραβείο Grammy φέτος στην κατηγορία Best Album For Children.

Και οι Playmen στη μεγάλη συναυλία των Thirty Seconds to Mars


H δυναμική μουσική παρουσία των Playmen έρχεται να προστεθεί στο πιο εκρηκτικό live experience της χρονιάς. Οι Thirty Seconds to Mars λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού, θέλουν να δημιουργήσουν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα και επέλεξαν και τους Playmen, να απογειώσουν το κοινό με το καλύτερο τρόπο!  Οι Playmen θα εμφανισθούν μετά το άνοιγμα των πυλών της Πλατείας Νερού, ζεσταίνοντας το κοινό για την έλευση των Marsheaux, αλλά και αμέσως μετά από το εξαιρετικό γυναικείο ντουέτο και all the way to ….MARS !!!

Οι Playmen, aka Παύλος Μανώλης και Λευτέρης Ξενάκης, είναι η ομάδα dance - pop μουσικών παραγωγών που έχει το όνομα της συνδεθεί με τα πιο γνωστά και δυναμικά hits των τελευταίων χρόνων, ενώ τα DJ sets που έχουν πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, έχουν ξεσηκώσει τους απανταχού clubbers. Οδηγούμενοι από το πάθος τους για τη house μουσική και τον ενθουσιασμό τους για πειραματισμό σε νέα μουσικά είδη και στυλ, οι Playmen έχουν εξελιχθεί σαν ένα από τα πιο δυναμικά brand name της Ελληνικής μουσικής σκηνής. To εκπληκτικό duo αποτελεί δυνατό χαρτί για τα πιο δυνατά party’s γι’ αυτό και έχουν αποτελέσει resident dj’ s σε clubs όπως τα Villa Mercedes, Venue, Envy και Cinema Live Stage.

Η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2009 με «Together Forever» που έπιασε κορυφή σε downloads charts. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που η ελληνική του εκδοχή «Φυσικά μαζί», που παρουσίασαν στα 2010 MAD Video Music Awards, μαζί με την Έλενα Παπαρίζου και τους Onirama αποτέλεσε ένα από τα πιο καυτά hits, της περσινής χρονιάς. Την ίδια χρονιά μας ξεσήκωσαν και με το «Feel your love», το feel summer hit σε συνεργασία με τον Alceen.

Το 2011 έχει αποδειχθεί ήδη αρκετά επιτυχημένο για τους Playmen, μιας και το fabulous νέο single τους «Tonight», σε φωνητικά από την Τάμτα, αποτέλεσε το official song theme των MadWalk 2011. Παράλληλα έχουν κάνει official remixes για μεγάλα ονόματα της dance μουσικής όπως οι Offer Nissim, Richard Grey, Agent Greg, Star 69, Sound 2 Go καθώς και για κυκλοφορίες της Ministry of Sound (που κυκλοφορούν πλέον αποκλειστικά από τη Rockarolla, σε Ελλάδα και Κύπρο).

Την περασμένη Τρίτη 14 Ιουνίου άνοιξαν τα φετινά MAD Video Music Awards, παρουσιάζοντας το επερχόμενο single τους «Out of my head», σε μια εκρηκτική εμφάνιση με τον Alex Leon και τον βραβευμένο με Grammy  T-Pain, γνωστό από τα hits του Low (με Flo Rida) και Kiss Kiss (με Chris Brown). Το συγκεκριμένο single θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο για πρώτη φορά στην Πλατεία Νερού, την Τετάρτη 6 Ιουλίου και αναμένεται να αποτελέσει το hit που θα ανεβάσει επικίνδυνα τη διάθεσή μας, αυτό το καλοκαίρι.

Το dj set των Playmen, είναι η κατάλληλη επιλογή για να ανοίξει με τον ιδανικότερο τρόπο, το θεαματικό show που θα προσφέρουν οι Thirty Seconds to Mars στην Πλατεία Νερού, Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

More info: www.playmen.dj

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Νέα τραγούδια από τον Morrissey


Σε δηλώσεις του πριν από λίγο καιρό ο Μorrissey είχε πει ότι έχει ολοκληρώσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά και πως βρίσκεται σε αναζήτηση κάποιου label μιας και δεν θέλει να κυκλοφορήσει μόνος του το νέο του δίσκο.

Παρόλα αυτά ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης μας πρόσφερε τρεις από τις νέες συνθέσεις του,ερμηνεύοντας τες σε εκπομπή του BBC Radio 2! Εμείς σας προσφέρουμε αυτές τις συνθέσεις παρακάτω:

Morrissey - Action Is My Middle Name (BBC Session) by TheNJUnderground

Morrissey - The Kid's a Looker (BBC Session) by TheNJUnderground

Morrissey - People Are The Same Everywhere (BBC Session) by TheNJUnderground

Linkin Park: "Το επόμενο μας άλμπουμ θα διχάσει"


Οι Linkin Park ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στον διάδοχο του "A Thousand Suns" του 2010 και όπως λένε αυτό το 5ο άλμπουμ τους θα διχάσει!

Μιλώντας στο Kerrang!,ο τραγουδιστής Chester Bennington είπε επίσης ότι η μπάντα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις στα νέα της τραγούδια!

Είπε χαρακτηριστικά: "Δουλεύουμε πάνω στο νέο μας άλμπουμ εδώ και δύο μήνες.Η μουσική του είναι εκπληκτική και είναι πολύ πιο μπροστά από ότι θα περιμέναμε και οι ίδιοι.Δεν υπάρχει ο γνωστός θόρυβος και τα περισσότερα τραγούδια είναι πραγματικά καλά.Το πιο πιθανό είναι ότι θα διχάσει.Αυτό με ευχαριστεί.Σαν καλλιτέχνης θέλω μια αντίδραση από το κοινό".

Ο Bennington επίσης πρόσθεσε: "Μάθαμε να γράφουμε σοβαρά τραγούδια και σοβαρούς στίχους.Μάθαμε πως να αντιμετωπίζουμε την πολιτική,την πίστη και άλλα τέτοια θέματα.Όλα αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο για να τα αφομοιώσεις. Έτσι πρέπει να μαθαίνεις να μιλάς μέσα από το έργο σου στον κόσμο και όχι απλά να τους έχεις για ακροατήριο".