Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

To Μusic Velocity Blog εύχεται σε όλους τους αναγνώστες του Καλή Χρονιά και δίνει τις θερμότερες ευχές του για υγεία,δημιουργικότητα και πολλές ευτυχισμένες στιγμές για το νέο έτος που έρχεται!
Ευχαριστούμε για την εκπληκτική στήριξη σας στο διάστημα που αυτό το blog  είναι ενεργό και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και μέσα στο 2011!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους σας!

Νεκρός στα 61 του χρόνια ο Bobby Farrell των Boney M

Θανάτων συνέχεια τις τελευταίες μέρες του 2010 και αυτή τη φορά θύμα ήταν ο Bobby Farrell των Boney M.

O τραγουδιστής,που βρισκόταν σε περιοδεία στην Ρωσία,βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του εχθές (30 Δεκεμβρίου). Ο τραγουδιστής του οποίου το πλήρες όνομα ήταν Roberto Alfonso Farrell έδωσε το τελευταίο show του στην Αγία Πετρούπολη στις 29 του μηνός.

Ο Farell έγινε ευρέως γνωστός από την συμμετοχή του στους θρυλικού Boney Μ συνεχίζοντας μάλιστα να χρησιμοποιεί το όνομα του γκρουπ στις εμφανίσεις του ακόμα και μετά την οριστική διάσπασή τους το 1986



Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

O Jon Brookes επιστρέφει μετά το πέρας της θεραπείας του για τον όγκο στο κεφάλι

Ευχάριστα είναι τα νέα από το στρατόπεδο των Charlatans καθώς ο drummer τους Jon Brookes θα είναι σε θέση να παίξει live με την μπάντα μετά τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε για τον όγκο στο κεφάλι που του διαγνώστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Brookes θα παίξει στην αυριανή εμφάνιση της μπάντας στο Εδιμβούργο.

" Ο Jon είναι μια χαρά. επικοινωνήσαμε εχθές το βράδυ και μου είπε πως όλα είναι καλά και ο καρκίνος έχει φύγει" δήλωσε ο Tim Burgess και συμπλήρωσε: "Είναι πραγματικά τρελό αυτό που συνέβη.Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Προφανώς ούτε ο Jon το περίμενε.Είναι μεγάλη υπόθεση  που του ζητήθηκε να παίξει μαζί μας στο τελευταίο πάρτι της χρονιάς. Σημαίνει ότι θα κλείσουμε με στυλ αυτή τη χρονιά.Θα είανι το πρώτο show του Jon μετά τον Σεπτέμβριο και θα είναι μια συγκινητική στιγμή τόσο γι' αυτόν όσο και για μας".

Ο Burgess επίσης προσέθεσε ότι η μπάντα ενδιαφέρετε να ξεκινήσει δουλειά για τον διάδοχο του "Who we Touch" που κυκλοφόρησε φέτος.

"επειδή ο Jon είναι και πάλι καλά στην υγεία του θα ήθελα να κάνουμε ένα άλμπουμ στο οποίο θα έχει και αυτός ανάμιξη. Θέλω να κάνουμε ένα νέο άλμπουμ σύντομα".

Oι Queens of the Stone Age θα ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ τον Ιανουάριο

Oι Queens of the Stone Age θα ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ τον Ιανουάριο.

Ο keybord-ιστας της μπάντας Dean Fertita,αποκάλυψε ότι η μπάντα είναι έτοιμη να δημιουργήσει τον διάδοχο του 'Era Vulgaris' που κυκλοφόρησε το 2007.

" Όλοι μοιάζουν ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσουν. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σε πολλές ιδέες. Φυσικά θα καταλήξουμε σε αυτές που θα αρέσουν σε όλους μας. Η μπάντα αυτή εξακολουθεί να είναι το "παιδί" του Josh Homme ,αλλά πιστεύω πως όλοι μας έχουμε βρει το δικό μας χώρο μέσα σε αυτήν και συμβάλλουμε στο μεγάλωμα της"

Ημερομηνία κυκλοφορίας για αυτό το έκτο δισκογραφικό πόνημα της μπάντας δεν έχει ανακοινωθεί.

Στο μεταξύ η QOTSA επανακυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους του 1998 και νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχαν την δέκατη επέτειο της δεύτερης τους δουλειάς, Rated R".

Η Agnetha Faltskog άφησε ελπίδες επανένωσης για τους ΑΒΒΑ

Η τραγουδίστρια των ΑΒΒΑ Agnetha Faltskog σε δηλώσεις της παραδέχτηκε ότι είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο μιας επανένωσης με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας!

Είπε ότι βέβαια δεν έχουν μέχρι στιγμής κουβεντιάσει για πιθανή επανένωση με κανένα από τα υπόλοιπα μέλη,των πρώην σύζυγό της Björn Ulvaeus,τον Benny Andersson και την Anni-Frid Prinzessin Reuss von Plauen ,αλλά θα ήθελε να συναντηθεί με αυτούς και να κουβεντιάσουν πάνω σε αυτήν την ιδέα.

"Μια επανένωση,μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε,που θα συνδέεται με κάποιο φιλανθρωπικό event πιστεύω πως θα μας ενδιέφερε όλους μας. Δεν θα επανενωνόμασταν για κάποια περιοδεία όπως οι Rolling Stones ή άλλες μπάντες. Όπως και να έχει μας βλέπω να κάνουμε κάτι μαζί στο μέλλον. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα ήταν όμορφα να ξαναείμαστε όλοι μαζί,να μιλήσουμε για το παρελθόν και να βρεθούμε και πάλι στη σκηνή μαζί." ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της.

Η μπάντα ηχογράφησε για τελευταία φορά μαζί το 1982 για ένα άλμπουμ που ποτέ δεν κυκλοφόρησε και διαλύθηκαν οριστικά το 1983.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Εξώφυλο και track-list για το άλμπουμ των Beady Eye

όπως έχουμε ξαναπεί οι Beady Eye του Liam Gallagher θα κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους στις 28 Φεβρουαρίου του 2011.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα RAK Studios το περασμένο φθινόπωρο και την παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο Steve Lillywhite.

Το εξώφυλλο του δίσκου το βλέπετε στη φωτογραφία,ενώ το track-list θα έχει ως εξής:

Four Letter Word


Millionaire

The Roller

Beatles And Stones

Wind Up Dream

Bring The Light

For Anyone

Kill For A Dream

Standing On The Edge Of The Noise

Wigwam

Three Ring Circus

The Beat Goes On

The Morning Son

Man of Misery (different version)

Sons of The Stage (cover)



Δείγματα από τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει το άλμπουμ στο βίντεο που ακολουθεί:
 


Πέθανε στα 64 του ο τραγουδιστής Bernard Wilson

O Bernard Wilson,τραγουδιστής των Harold Melvin & The Blue Notes πέθανε στα 64 του χρόνια.

Ο Wilson πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου στο Voorhees του New Jersey, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας ήταν το 'If You Don't Know Me By Now',το οποίο διασκευάσθηκε από τους Simply Red και το 'Don't Leave Me This Way' που διασκευάσθηκε από τους The Communards το 1986.

Ο θάνατος του Wilson είναι ο δεύτερος για την μπάντα μετά το θάνατο του επίσης τραγουδιστή  Teddy Pendergrass νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Mάλιστα ο Wilson είχε φύγει από την μπάντα το 1977,ένα χρόνο μετά την φυγή του Pendergrass.






Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Motek-Dragons (EMI 2010)

Οι Motek είναι μια τρομερή post-punk τριάδα από την πόλη Aalst του Βελγίου. Αν και ενεργοί δισκογραφικά από το 2005,ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά γι' αυτούς. Το Dragons είναι το 3ο επίσημο δισκογραφικό τους πόνημα και είναι μια πραγματική αποκάλυψη.

Η μουσική των Motek είναι πνιγμένη στο πάθος,τις ξεχασμένες αναμνήσεις και την ανάγκη να αναπολήσουν και να εντρυφήσουν τις πιο μύχιες ανθρώπινες συναισθηματικές καταστάσεις. Φορτωμένες με εφέ κιθάρες,βαρύ μπάσο και διαπεραστικά drums δημιουργούν το κατάλληλο μουσικό υπόβαθρο για όλα τα παραπάνω και λειτουργούν σαν τη γέφυρα που ενώνει την επιθυμία με την ελπίδα,το όνειρο με την τρέλα,τη μελαγχολία με την παρηγοριά.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τους Motek τους χαρακτηρίζουν σαν μια "οπτικοακουστική κολεκτίβα με εμμονή στο να αποτυπώσουν την εκφραστική δύναμη που έχει η μουσική". Είναι μια κολεκτίβα αποτελούμενη από μουσικούς που μέσα από τις συνθέσεις τους οδηγούν τον ακροατή στα όρια του,τον εκπλήσσουν και τον κάνουν να παραδοθεί πλήρως στη μελωδία. Οι συνθέσεις τους αν και ηχούν πλήρεις,αφήνουν τον περιθώριο στον καθένα να δώσει την δική του ερμηνεία σε αυτές. Είναι αιθέριες και έξω από τα κλασσικά πρότυπα. Οι κιθάρες ενώνονται με έναν σταθερό,κάθε φορά,ρυθμό,και το κάθε τραγούδι εξελίσσεται σταδιακά. Έτσι καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό υβρίδιο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια κινηματογραφική προσέγγιση της rock μουσικής,που απευθύνεται όμως σε ένα διευρυμένο κοινό.

Η μουσική των Motek είναι αυτό που θα λέγαμε "μουσική με αρχίδια"! Εμπνέονται από κάθε τι που μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα γύρω τους και δημιουργούν μεγαλείο. Μια ακρόαση στα "Motives", "Tenbagger" και "Abused" (που για μένα είναι ίσως οι κορυφαίες συνθέσεις της συγκεκριμένης κυκλοφορίας) θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

Δεν ξέρω κατά πόσο οι λάτρεις του post-rock θα ενθουσιαστούν από μια κυκλοφορία όπως το Dragons. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι πως αυτό το άλμπουμ αποτελεί την επιτομή ίσως της πρόκλησης και διέγερσης όλων των αισθήσεων και αυτό το στοιχείο από μόνο του είναι ικανό να κάνει κάποιον να επιχειρήσει να το ακούσει αβίαστα και να χαθεί στη μαγεία του.










The Ting Tings: "Το νέο μας άλμπουμ έχει μια σκοτεινή πλευρά"

Οι Tin Tings αποκάλυψαν ότι το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους θα είναι πιο σκοτεινό από ότι το ντεμπούτο τους, 'We Started Nothing',του 2008.

Οι Katie White και Jules De Martino ηχογράφησαν το άλμπουμ τους στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το άλμπουμ,που θα φέρει τον τίτλο 'Kunst',θα είναι,σύμφωνα με τους ίδιους,πιο ακραίο από ότι οι προηγούμενες ηχογραφήσεις τους.

Για την ιστορία το 'Kunst' θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011,χωρίς να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία. Το πρώτο single,με τον τίτλο 'Hands',κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.



Οι Bloc Party επανενώθηκαν για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Οι Block Party επανενώθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η μπάντα η οποία διαλύθηκε το 2009 εμφανίστηκε ξανά μαζί σε φωτογραφία που ανήρτησαν στο Twitter τους (Twitter.com/thisisblocparty).

Ο τραγουδιστής Kele Okereke,ο μπασίστας Gordon Moakes,ο κιθαρίστας Russell Lissack και ο drummer Matt Tong,φαίνονται στη φωτογραφία που φέρει τη σημείωση "Merry Christmas from the Bloc".

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Okereke κυκλοφόρησε το solo άλμπουμ του με τον τίτλο 'The Boxer' και είχε δηλώσει αβέβαιος για το πότε οι Bloc Party θα ξαναβρεθούν μαζί. Οι Moakes και Lissack ήταν απασχολημένοι και αυτοί με κάποια side projects,ο πρώτος σαν μέλος της hardcore μπάντας Young Legionnaire και ο δεύτερος με τους Pin Me Down.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

"Έφυγε" στα 54 της χρόνια η τραγουδίστρια Teena Marie

Η θρυλική τραγουδίστρια της Motown,Teena Marie έφυγε από τη ζωή στα 54 της χρόνια.

Η τραγουδίστρια της soul,που το πραγματικό της όνομα ήταν Mary Christine Brockert ,φέρεται να πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην California το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου.

Η Marie,η οποία συχνά ηχογραφούσε με το όνομα Lady T,ήταν γνωστή και σαν η "λευκή βασίλισσα της soul",καθώς ήταν από τις πρώτες λευκές τραγουδίστριες που υπέγραψαν με την θρυλική Motown.

Μάλιστα το τραγούδι της 'Ooo La La La' είχε πιάσει το Νο1 των Αμερικάνικων charts το 1988,και το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε μια δεκαετία αργότερα από τους Fugees για το τραγούδι τους 'Fu-Gee-La'.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μέντορας αυτής της εκπληκτικής φωνής ήταν ο θρύλος της Funk Rick James,σε επιτυχίες όπως τα 'Lovegirl'  και 'Fire And Desire'. Η Marie είχε επιστρέψει δισκογραφικα΄το 2004 με το άλμπουμ 'La Dona' και μάλιστα είχε κερδίσει και βραβείο Grammy σαν η καλύτερη R&B γυναικεία φωνή.

Το 2009 η ίδια η τραγουδίστρια είχε δηλώσει στο Associated Press ότι είχε καταφέρει να νικήσει τον εθισμό της στα φάρμακα πριν ηχογραφήσει το κύκνειο άσμα της 'Congo Square'.






Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Νέο videoclip για την PJ Harvey.

Είναι γνωστό ότι η PJ Harvey κυκλοφορεί νέο άλμπουμ,το  "Let England Shake",που αναμένεται να βγει στην αγορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2011. Παραγωγός του δίσκου της είναι και πάλι ο John Parish και ήδη κυκλοφορεί online το τραγούδι "Writtern On The Forehead".



Στα πλαίσια της promo προώθησης του άλμπουμ έχουμε και το πρώτο videoclip για το τραγούδι "The Last Living Rose",ένα τραγούδι που φέρνει στο μυαλό παλιές δισκογραφικές δουλειές της PJ Harvey. Το videoclip επιμελήθηκε ο φωτογράφος Seasamus Murfy,ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να δημιουργήσει από ένα βίντεο για κάθε τραγούδι του άλμπουμ. Τα βίντεο και οι εικόνες του videoclip προέρχονται από το road-trip κατά μήκος της Αγγλίας που έκανε ο φωτογράφος με σκοπό να συγκεντρώσει υλικό για τα συγκεκριμένα  βίντεο.

Ορίστε λοιπόν το videoclip του "The Last Living Rose":

το video των Beady Eye του Liam Gallagher για το τραγούδι τους "Four Letter Word"

Οι Beady Eye παρουσιάζουν στο κοινό το videoclip για το τραγούδι τους "Four Letter Word".

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ 'Different Gear, Still Speeding' των Beady Eye που θα κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου. Τα γυρίσματα για το videoclip έγιναν τον Νοέμβριο στο Λονδίνο και σκηνοθέτες ήταν οι Julian House και Julian Gibbs.

Ερωτώμενος για την επερχόμενη κυκλοφορία των Beady Eye ο Liam Gallagher είπε: "Η κυκλοφορία αυτή θα δημιουργήσει προσδοκίες στους fans των Oasis. Τα τραγούδια είναι τόσο καλά όσο τα τραγούδια του 'Definitely Maybe',ίσως και λίγο καλύτερα".

Ορίστε για σας το video του "Four Letter Word".



Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Οι Gorillaz αποκάλυψαν ποια ipad apps χρησιμοποιήσαν για τη δημουργία του "The Fall"

Ο Damon Albarn αποκάλυψε ποιες iPad εφαρμογές χρησιμοποίησε για τη δημιουργία του νέου άλμπουμ των Gorillaz.

Το άλμπουμ,το οποίο σήμερα διατέθηκε δωρεάν στα μέλη του fanclub της μπάντας,και θα κυκλοφορήσει ευρέως μέσα στην επόμενη χρονιά,δημιουργήθηκε με τη χρήση των παρακάτω εφαρμογών:

‘Speak It!’


‘SoundyThingie’

‘Mugician’

‘Solo Synth’

‘Synth’

‘Funk Box’

‘Gliss’

‘AmpliTube’

‘Xenon’

‘iElectribe’

‘BS-16i’

‘M3000 HD’

‘Cleartune’

‘iOrgel HD’

‘Olsynth’

‘StudioMiniXI’

‘BassLine’

‘Harmonizer’

‘Dub Siren Pro’

‘Moog Filatron’

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Επανένωση για τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana

Τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana βρέθηκαν ξανά επί σκηνής σε μια μυστική συναυλία των Foo Fighters στην Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα ο drummer Dave Grohl,ο μπασίστας Krist Novoselic και ο session κιθαρίστας των Nirvana,Pat Smear έπαιξαν ξανά στη σκηνή μαζί για πρώτη φορά μετά από τον θάνατο του Kurt Cobain.

Ανάμεσα στα τραγούδια που έπαιξαν ήταν και το "Marigold" σύνθεση του Grohl που συμπεριελήφθη στο 'Heart-Shaped Box' ΕΡ των Nirvana. Στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία ήταν και αρκετοί διάσημοι,όπως η Juliette Lewis και ο Tony Kanal των no Doubt.

To set περιελάμβανε επίσης και τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ των Foo Fighters,στο οποίο συμμετέχει ο Νovoselic και του οποίου την παραγωγή έχει αναλάβει ο παραγωγός του Nevermind, Butch Vig.

To set-list της συγκεκριμένης συναυλίας ήταν:

'Times Like These'


'Generator'

'My Hero'

'The Pretender'

'Back + Forth'

'Learn To Fly'

'White Limo'

'For All The Cows'

'Dear Rosemary'

'Skin + Bones'

'Cold Day In The Sun'

'Long Road To Ruin'

'Enough Space'

'These Days'

'Best Of You'

'Everlong'

'Monkey Wrench'

'All My Life'

'Marigold'

'This Is A Call'

Το πρώτο βίντεο από το επερχόμενο "The Fall" των Gorillaz.

Οι Gorillaz ανήρτησαν το πρώτο βίντεο από τραγούδι του επερχόμενου άλμπουμ τους "the Fall" που θα διατεθεί δωρεάν online αύριο 25 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το τραγούδι 'Phoner To Arizona' και το βίντεο είναι αυτό:



Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η διάβαση του Abbey Road έλαβε τιμητική διάκριση

Η διάβαση του Abbey Road που έγινε παγκοσμίως διάσημη από το ομώνυμο άλμπουμ των Beatles του οποίου το εξώφυλλο κοσμεί,έλαβε μια ξεχωριστή διάκριση από τον Υπουργό Τουρισμού και Κληρονομιάς της Αγγλίας.

Η διάβαση η οποία έχει αποτελέσει "τόπο προσκυνήματος" για τους φανατικούς του συγκροτήματος χαρακτηρίστηκε σαν μνημείο Βαθμίδας ΙΙ. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεται σαν μνημείο υψίστης πολιτιστικής σημασίας και πλέον τελεί υπό την προστασία του κράτους. Είναι η πρώτη φορά που μια κοινή διάβαση πεζών λαμβάνει τέτοια διάκριση.

Ο Paul McCartney σχολιάζοντας αυτή την απόφαση είπε πως είναι "το κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς" γι' αυτόν. Ο Υπουργός John Penrose δήλωσε με την σειρά του: "Αυτή η διάβαση πεζών στο Λονδίνο δεν είναι ούτε κάστρο,ούτε κάποιος καθεδρικός ναός,αλλά χάρη στην φωτογράφηση των Beatles εκεί το 1969,έχει όλες τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να θεωρηθεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς."

Στο παρελθόν είχε προταθεί η διάβαση του Abbey Road να μεταφερθεί ελαφρώς από την πραγματική της θέση,ωστόσο το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αγγλίας,το οποίο και πρότεινε αυτή την διάκριση,δεν το επέτρεψε. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα Abbey Road studios έλαβαν παρόμοια διάκριση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οι Biohazard ξανά μαζί.

Οι Biohazard επιβεβαίωσαν την επανένωσή  τους.

Οι Biohazard ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 16 χρόνια,με το original line-up,μέσα στην επόμενη χρονιά. Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου την άνοιξη και την παραγωγή θα επιμεληθεί ο Toby Wright που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Metallica και Alice in Chains.

Ο drummer Danny Schuler δήλωσε σχετικά: "Επιτέλους είμαστε στο studio και ηχογραφούμε ξανά με το original line-up μετά το 1994. 16 ολόκληρα χρόνια! Μοιάζει σαν να πέρασε μια ζωή από τότε που το είχαμε κάνει και η εμπειρία είναι εκπληκτική"

Οι Klaxons κυκλοφορούν δωρεάν ΕΡ ανήμερα τα Χριστούγεννα

Οι Klaxons θα κυκλοφορήσουν ένα ΕΡ πέντε τραγουδιών,ανήμερα τα Χριστούγεννα. Τα τραγούδια αποτελούν υλικό που η μπάντα ηχογράφησε κατά τις πρώιμες ηχογραφήσεις του 2ου τους άλμπουμ 'Surfing The Void'.

Το ΕΡ θα ονομάζεται 'Landmarks of Lunacy' και θα είναι διαθέσιμο για download μέσω του site της μπάντας Klaxons.net  στις 25 Δεκεμβρίου. Την παραγωγή ανέλαβε ο James Ford,που είχε αναλάβει και την παραγωγή του πρώτου τους άλμπουμ και οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα Black Box studio της Nantes το 2008.

Το track-list του 'Landmarks Of Lunacy' είναι:

'The Pale Blue Dot'


'Silver Forest'

'Ivy Leaves'

'Wildeflowers'

'Marble Fields'

Νέο άλμπουμ για τους Whitesnake.

Οι Whitesnake έδωσαν όνομα στο 11o studio άλμπουμ τους και σχεδιάζουν να το κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το νέο άλμπουμ θα έχει τον τίτλο "Forevermore" και ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ο David Coverdale μιλώντας για το άλμπουμ είπε: "Τα τραγούδια είναι στο γνώριμο και οικείο ύφος των Whitesnake,δηλαδή συναισθηματικό,δυνατό ροκ με μερικές blues πινελιές,με μερικές μπαλάντες που θα το κρατούν ισορροπημένο.Αν δεν είχε μπαλάντες δεν θα ήταν ένας Whitesnake δίσκος".

Katrin The Thrill-Earth is Calling Us EP (Incense 2010)

Το συγκρότημα των Katrin The Thrill είναι μια αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Είναι το "παιδί" της Κατερίνας και της Τζίνας (που παίζουν μαζί από την εποχή των Dementia Praecox) και της Μαρίας που προστέθηκε στο δυναμικό της μπάντας εδώ και περίπου ένα χρόνο!

Μας συστήθηκαν με την συμμετοχή τους στο Coca Cola Soundwave του 2007,όπου το τραγούδι τους "If You Believe in Dreams" βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα του διαγωνισμού. Η μπάντα αν και δεν είχε κάποια δισκογραφική παρουσία παρέμεινε εξαιρετικά ενεργή συναυλιακά,εμφανιζόμενη σε μεγάλα venues και φεστιβάλ με εμφανίσεις που πάντα τις χαρακτήριζε η ενέργεια και η μουσική ποιότητα.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 στην Αττική,και όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες με τα περιβαλλοντικά θέματα (και ειδικά η "αρχηγός" του συγκροτήματος Κατερίνα Πανοπούλου) αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα project με τον τίτλο "Earth is Calling Us". Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι το συγκεκριμένο ΕP που βγήκε στην αγορά στις 16 Δεκεμβρίου,και αποτελείται από 5 τραγούδια σε Αγγλικό στίχο.

Μουσικά οι Katrin the Thrill πάντα μου άρεσαν (σε όποιες ηχογραφήσεις τους της άκουσα) οπότε στο παρόν ΕΡ δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι το διαφορετικό. Το λυρικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο,ενώ η φωνή της Κατερίνας έχει κάτι που πραγματικά σε καθηλώνει και σε μαγεύει στο άκουσμά της. Τα τραγούδια των Katrin the Thrill έχουν έντονα το προσωπικό στοιχείο και είναι τραγούδια έρωτα,απώλειας,φόβου ποτισμένα με συναίσθημα και ευαισθησία. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι για την ποιότητα του,αλλά θα ομολογήσω πως περισσότερο γοητεύθηκα από τα "You make me Gonna Die" (το οποίο ουσιαστικά είναι μια νέα version ενός πιο παλιού,και ιδιαίτερα αγαπημένου σε μένα,τραγουδιού τους),το "Unreal" που είναι σκοτεινό μα τόσο σαγηνευτικό και το "Sorry" του οποίου ο δυναμικός ρυθμός κυριολεκτικά με παρέσυρε σε σκέψεις και αναμνήσεις. Το ομώνυμο "Earth is Calling Us" και το "God" είναι πιο low-tempo,χωρίς όμως να στερούνται όλων εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τον ήχο των Katrin the Thrill.

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική κυκλοφορία. Αυτό που την κάνει ακόμα πιο θελκτική,πέρα από το δίχως αμφισβήτηση ταλέντο των κοριτσιών,είναι ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε και δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι επίσης εξαιρετικό το γεγονός,ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του εν λόγω ΕΡ θα διατεθεί για την αναδάσωση των καμμένων περιοχών ανά την Ελλάδα. Οπότε ασχέτως αν σας αρέσει ή όχι η μουσική των Katrin the Thrill (πράγμα που θεωρώ πως δύσκολα μπορεί να συμβεί),αξίζει να στηρίξετε αυτή την ούτως ή άλλως φανταστική κυκλοφορία.







New Year's Fest 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 @ BLOCK 33

Εκείνο το βράδυ


Ένας χώρος

Δύο σκηνές

Τέσσερις ομάδες djs

Πέντε συγκροτήματα live

Στη live σκηνή του BLOCK 33 ζωντανά κατά σειρά:

Οι A.T.A.R.Y. – το electro ντουέτο

Οι NASA FUNK – οι funk δυναμίτες

Ο 12ος ΠΙΘΗΚΟΣ – το νέο αστέρι του ΗΙP HOP

Οι 63 HIGH – η ανερχόμενη ska-punk δύναμη

και οι BULLETS – η φωνή του rock ‘n’ roll στην Θεσσαλονίκη


Στο CLUB του BLOCK 33 μιξάρουν κατά σειρά:

Η κολεκτίβα ZOLTAN TRIBE

Ο ροκ «σκύλος» ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το απίστευτο πάρτυ τρίο THE TROUBLE (Chris ex & Wicked & Drop )

και στο τέλος dubstep και drum ‘n’ bass από τους PONY LICKS

Projections στο video wall από τον Pixels On Space

NEW YEAR’S FEST στο BLOCK 33

Μια μαγική νύχτα – μια μουσική γιορτή

Είσοδος 10 ευρώ – πριν τη 01.30

15 ευρώ – μετά τη 01.30

Μπύρες 5 ευρώ – ποτά 7 ευρώ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι Gorillaz αποκαλύπτουν το track-list του άλμπουμ τους "The Fall"

Οι Gorillaz ανακοίνωσαν το track-list του νέου τους άλμπουμ,"The Fall, το οποίο θα κυκλοφορήσει δωρεάν για τα μέλη του fan club της μπάντας ανήμερα τα Χριστούγεννα!

Ο Damon Albarn περιγράφοντας την διαδικασία ηχογράφησης αυτού του άλμπουμ είπε πως ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την μονοτονία της περιοδείας. Μίλησε επίσης για την επικείμενη συλλογή που πρόκειται να κυκλοφορήσει  αργότερα μέσα στο 2011 και την περιέγραψε σαν "ημερολόγιο".

Το track-list του "The Fall" είναι:

'Phoner To Arizona'


'Revolving Doors'

'HillBilly Man'

'Detroit'

'Shy-town'

'Little Pink Plastic Bags'

'The Joplin Spider'

'The Parish Of Space Dust'

'The Snake In Dallas'

'Amarillo'

'The Speak It Mountains'

'Aspen Forest'

'Bobby In Phoenix'

'California And The Slipping Of The Sun'

'Seattle Yodel'

Οι Subways συνεργάζονται με τον παραγωγό Stephen Street για το νέο τους άλμπουμ

Οι Subways ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο καινούριο τους άλμπουμ,του οποίου την παραγωγή θα επιμεληθεί ο Stephen Street,που είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τους Smith και Blur.

Το άλμπουμ το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2011,θα είναι το τρίτο της μπάντας και ο διάδοχος του επιτυχημένου 'All Or Nothing' του 2008.

Επίσης η μπάντα ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής πως έχουν έξι τραγούδια στη διαδικασία των ηχογραφήσεων.

Φωτιά στην Ο2 Arena του Λονδίνου πριν την συναυλία των Kings of Leon

60 πυροσβέστες αγωνίζονται να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην O2 Arena του Λονδίνου την ημέρα που θα γινόταν σε αυτή η συναυλία των Kings of Leon.

H φωτιά ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τις 08:00 π.μ και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις με δύο οχήματα. Τραυματισμοί μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί. Η φωτιά ξέσπασε στον χώρο του stage και ευτυχώς δεν υπάρχουν καταστροφές στον χώρο των θεατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή συναυλία των Kings of Leon θα ήταν η τελευταία της Βρετανικής τους περιοδείας!

Οι Rammstein θα κυκλοφορήσουν "best of" άλμπουμ καθώς και live DVD.

Οι Rammstein επιβεβαίωσαν ότι προτίθενται να κυκλοφορήσουν "Best of" άλμπουμ καθώς και live DVD.

Μιλώντας στο Musikuniverse.net ,ο μπασίστας Oliver Riedel δήλωσε πως το άλμπουμ πιθανώς θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2011και θα περιέχει,εκτός των άλλων,και δύο νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Επίσης δήλωσε πως η μπάντα έχει κινηματογραφήσει τις ζωντανές εμφανίσεις της στο Bell Centre του Montreal και στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης με σκοπό να κυκλοφορήσει ένα live DVD.

Οι ΧΧ δίνουν χειρόγραφους στίχους για την έκδοση του "The Tourist"



Οι Oliver Sim και Romy Madley Croft των ΧΧ,έδωσαν χειρόγραφους στίχους για την ειδική έκδοση του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στην μπάντα,με τον τίτλο "The Tourist".

To 40 σελίδων βιβλίο,το οποίο ήδη διατίθεται προς πώληση,περιέχει αδημοσίευτες φωτογραφίες της μπάντας καθώς και τους χειρόγραφους στίχους του ντουέτου. Κυκλοφορεί σε 500 μόλις αντίτυπα,με τα πρώτα 100 να συνοδεύονται από ένα t-shirt των ΧΧ σε συνεργασία με την εταιρεία VANS.

Ο Slash και η παρέα του βρήκαν τον νέο τραγουδιστή των Velvet Revolver

Οι Velvet Revolver φαίνεται πως βρήκαν νέο τραγουδιστή,αλλά ακόμα δεν προτίθενται να αποκαλύψουν το όνομα του.

Σε δηλώσεις του ο Matt Sorum είπε πως "η μπάντα βρήκε κάποιον που να γουστάρει πραγματικά,και αυτό είναι ένα κομβικό σημείο γι' αυτήν." Επίσης αστειεύτηκε λέγοντας πως οι Velvet Revolver δεν αποκαλύπτουν το όνομα του καθώς βρίσκονται ακόμα στην διαδικασία των ραντεβού.Δεν ξέχασε επίσης να αναφερθεί στην απογοήτευση των οπαδών για το μεγάλο χρονικό διάστημα που έκαναν για να βρουν νέο τραγουδιστή,λέγοντας πως ήταν αδύνατο απλά να επιλέξουν τον οποιονδήποτε και να συνεχίσουν.

Μέχρι στιγμής δύο μονάχα από τους υποψηφίους έγιναν γνωστοί και είναι οι Frankie Perez (Scars on Broadway) και Royston Langdon (Spacehog).Φήμες λένε ότι και ο Myles Kennedy (Alter Bridge),ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Slash είναι μέσα στους υποψηφίους.

Ο Sorum πάντως επιβεβαίωσε πως ο νέος τους τραγουδιστής είναι "γνωστό όνομα" καθώς και "νέος και δυναμικός"

Οι Green Day θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ τον Μάρτιο;

Οι Green Day φαίνεται να σκέφτονται να κυκλοφορήσουν ένα νέο live άλμπουμ μέσα στο 2011.

Για μήνες υπήρχε μια γενικότερη παραφιλολογία,κυρίως μέσω του ίντερνετ,για το αν η μπάντα θα κυκλοφορήσει νέο live άλμπουμ. Απάντηση σε αυτό έδωσε η μπάντα μέσα του Twitter της.

"Ηχογραφούμε όλες τις εμφανίσεις μας,από την αρχή της περιοδείας. ένα live άλμπουμ είναι πολύ πιθανό".
Το Amazon.co.uk,άναψε κι άλλη φωτιά βέβαια καθώς έβαλε στην λίστα με τα προϊόντα του το νέο άλμπουμ των Green Day,που θα φέρει τον τίτλο 'Awesome As Fuck' και σαν ημερομηνία κυκλοφορίας εμφανίζει την 15η Μαρτίου του 2011. Αναφέρει επίσης ότι θα είναι μία κυκλοφορία διπλού CD.

To τελευταίο live άλμπουμ των Green Day ήταν το 'Bullet In A Bible' του 2006 το οποίο έφτασε στο νούμερο 6 των Βρετανικών charts.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ex-Paramore,Zac Farro δημιούργησε νέα μπάντα.

Πριν καλά καλά προλάβει να φύγει από τους Paramore,ο drummer Zac Farro δημιούργησε νέα μπάντα τους Tunnels.

Oι Tunnels είναι το project του Farro μαζί με τον μουσικό Jason Clark.Ηχογράφησαν μάλιστα και ένα τραγούδι,το 'Hide Your Eyes' ,το οποίο μπορείτε ακούσετε παρακάτω:





Οι Stricken City ανακοίνωσαν τη διάλυση τους και τις λεπτομέρειες της τελευταίας τους κυκλοφορίας.

Οι Stricken City ανακοίνωσαν και επίσημα την διάλυση τους. Η μπάντα από το Λονδίνο που εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ τους ‘Songs About People I Know’ που κυκλοφόρησε το 2009 προέβη σε μια λιτή ανακοίνωση.

"Το νέο μας άλμπουμ,'Losing Colour',θα είναι και το τελευταίο μας. Στις 10 Φεβρουαρίου θα κάνουμε την τελευταία μας εμφάνιση.Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν,αγόρασαν τους δίσκους μας και ήρθαν να μας δουν σε κάποιο live. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε κάνει τίποτα".

Το "Losing Color" θα κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου μέσω της ιστοσελίδας Music.strickencity.com.



Νέο άλμπουμ για τους Panic at the Disco!

Οι Panic at the Disco ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ στις 8 Μαρτίου του 2011 και μάλιστα αποκάλυψαν και τον τίτλο του. Σύμφωνα με δηλώσεις τους το νέο τους άλμπουμ θα ονομάζεται 'Vices And Virtues'.

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα είναι η τρίτη της μπάντας και η πρώτη μετά της αποχώρηση του ιδρυτικού μέλους και βασικού συνθέτη τους Ryan Ross και του μπασίστα τους Jon Walker. Οι Ross και Walker μετά την φυγή τους έφτιαξαν  τους The Young Veins,των οποίων το ντεμπούτο άλμπουμ  'Take A Vacation' κυκλοφόρησε φέτος τον Ιούνιο.

Οι Panic at the Disco ανακοίνωσαν επίσης και το single-πρόδρομο της νέας τους κυκλοφορίας,που θα είναι το τραγούδι 'Mona Lisa',και θα βγει στην αγορά τον Ιανουάριο του 2011

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Harlem-Hippies (Matador Records 2010)

Oι Harlem είναι ένα τρίο από το Austin και αν και νέοι σε ηλικία αυτό είναι το δεύτερο τους άλμπουμ μετά το αυτοχρηματοδοτούμενο "Free Drugs" του 2008. Ευτυχώς γι' αυτούς το γεγονός ότι υπέγραψαν σε μεγάλη εταιρεία δεν άλλαξε καθόλου την επιτυχημένη συνταγή του να σοκάρουν.

Αυτό που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις είναι ότι αυτοί εδώ οι τύποι ξέρουν να γράφουν τραγούδια. Έχοντας σαφείς αναφορές από τους Pixies ντύνουν τα τραγούδια τους με lo-fi garage rock ήχους και με στίχους εύπεπτους και σοκαριστικούς. Οι προσήλωση τους στην μελωδία είναι το βασικό συστατικό που κάνει την μουσική τους ελκυστική στον ακροατή. Τα “Someday Soon” και "Gay Human Bones" αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και αβίαστα μπορούν να χαρακτηριστούν σαν τα κορυφαία τραγούδια της συγκεκριμένης κυκλοφορίας. Εξίσου όμορφο,αν και αρκετά διεστραμμένο,και το "Torture Me".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εναλλαγή στα φωνητικά μεταξύ των εκ των μελών της μπάντας,και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των Michael Coomer και Curtis O’Mara . όπου τραγουδά ο δεύτερος νιώθεις μια αύρα γλυκύτητας και νοσταλγίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα "Faces" και "Friendly Ghost",δύο εξαιρετικής ποιότητας τραγούδια. Όπου πάλι αναλαμβάνει τα φωνητικά ο πρώτος γίνεται πραγματικά χαμός. Ακούστε τα “Stripper Sunset” και “Pissed” και θα καταλάβετε.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Οι Harlem τολμούν να πειραματιστούν και με ψυχεδελικούς ήχους με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το “Prairie My Heart”. Επικίνδυνος πειραματισμός θα μου πείτε,αλλά η καταγωγή τους από μια περιοχή που έβγαλε μερικούς από τους αρχιερείς αυτού του ήχου,τους δίνει όλα τα εχέγγυα και κάνει αυτόν τον πειραματισμό άκρως επιτυχημένο. Μοναδικό ίσως μείον σε αυτό τον δίσκο είναι τα πολλά τραγούδια που περιέχει. Τα 16 στο σύνολο τραγούδια,μπορεί να μην έχουν κανένα ίχνος ηχητικής επανάληψης,η ακατέργαστη τους όμως παραγωγή κάνει την ακρόαση αρκετά δύσκολη μετά το 8ο-9ο κομμάτι!

Σε γενικές γραμμές το "Hippies" είναι ένα πολύ όμορφο άλμπουμ. Οι Harlem δεν κοιτούν να ακολουθήσουν μόδες και να μπουν σε καλούπια. Γουστάρουν να παίζουν μουσική και αυτό γίνεται αντιληπτό σε κάθε στιγμή αυτής της δουλειάς τους,απλά πρέπει να γίνουν λιγάκι πιο "επαγγελματίες",κοινώς να φύγουν από τη λογική του να γράφουν υπέροχες μελωδίες που θα ντύνουν άθλιους στίχους. Έχοντας όμως την Matador να τους προστατεύει,πιστεύω πως δεν θα αργήσουμε να δούμε μεγαλειώδη πράγματα από δαύτους!









Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Blonde Redhead-Penny Sparkle (4AD 2010)

Για να είμαστε ειλικρινείς οι blonde Redhead δεν υπήρξαν ποτέ μια "εύκολη" μπάντα. Ανήκουν σε εκείνη την ξεχωριστή κατηγορία συγκροτημάτων που δεν φοβούνται να κάνουν αλλαγές,ακόμα κι αν αυτές είναι ιδιαίτερα εντυπωσαικές,στον ήχο τους και σχεδόν πάντα μας δίνουν ένα υπέροχο ηχητικό αποτέλεσμα.

Σαν μπάντα επίσης έχουν μοιρασμένο κοινό. Εκείνους που τους λατρεύουν για τον noisy rock ήχο των πρώτων τους κυκλοφοριών και αυτούς που πίνουν νερόσ το όνομα τους για τις αιθέριες μελωδικές κυκλοφορίες τους μέσα στα 00's.

Το Penny Sparkle θα ικανοποιήσει απόλυτα την δεύτερη κατηγορία του ακροατηρίου τους.Δυστυχώς όμως κρύβει μια δυσάρεστη παγίδα. Ενώ το κάθε τραγούδι έχει σημεία που σε γοητεύουν με τη μία,ο δίσκος στο σύνολο του καταντά απελπιστικά μονότονος. Όλα τα προηγούμενα γίνονται πλήρως αντιληπτά από την ακρόαση κιόλας του “Here Sometimes” που ανοίγει το άλμπουμ. Ναι τα φωνητικά της Kazu Makino είναι εκπληκτικά δεν αρκούν όμως για να απογειώσουν το τραγούδι,το οποίο ναι μεν είναι μελωδικότατο,αλλά μέχρι εκεί. Τα “Not Getting There” και “Oslo” σου δίνουν την αίσθηση ότι μπήκαν σε λάθος κυκλοφορία,καθώς υφολογικά ταιριάζουν περισσότερο στον ήχο του προηγούμενου τους άλμπουμ (τι να κάνουμε το Penny Sparkle είναι πιο low-tempo). Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα “Will There Be Stars” ,όπου μπάσο και synths δένονται αρμονικά,και το υπέροχο ντουέτο του “Black Guitar”. Κι όμως συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Και που εντοπίζεται αυτό. Τα δύο καλύτερα τραγούδια του εν λόγω άλμπουμ είναι ένα σκαλί πιο κάτω από την προηγούμενη κυκλοφορία τους και η ακρόαση του δίσκου δυστυχώς συνεχίζει να είναι αφόρητα μονότονη.

Όπως είπα παραπάνω τους Blonde Redhead τους χαρακτηρίζει ο πειραματισμός στον ήχο τους. Τον ίδιο πειραματισμό τον συναντούσαμε ακόμα και μέσα στην ίδια κυκλοφορία. Εδώ όμως τα τραγούδια μοιάζουν απελπιστικά όμοια και σε κάνουν να θες να ακούσεις τον ήχο των πρώτων δίσκων τους,ατόφιο rock.Φυσικά είναι ανούσιο να ζητάς να κοιτάξουν στο παρελθόν της καριέρας τους,αλλά σε κάνουν να αναρωτιέσαι που πήγε η φλόγα σε αυτή την μπάντα.

Σε γενικές γραμμές το Penny Sparkle μοιάζει να έχει ένα ρόλο διεκπεραιωτικό,παρά δημιουργικό.Οι μελωδίες τους παραμένουν σκοτεινές και γοητευτικές,αλλά αδυνατούν να σου προκαλέσουν την ίδια έκπληξη και ενθουσιασμό που σου προκαλούσαν παλαιότερα. Το άλμπουμ δεν είναι χάλια,αλλά το θεωρώ απλά μια ατυχή στιγμή στην καριέρα του συγκροτήματος. Ας ελπίσουμε να είναι η μόνη.




Solo άλμπουμ από τον Thurston Moore

Solo άλμπουμ για τον Thurston Moore (Sonic Youth) με παραγωγό τον Beck.

O Moore σε συνέντευξή του στην Philadelphia Weekly επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη είδηση και μάλιστα δήλωσε πως το solo άλμπουμ του θα ονομάζεται 'Benediction'. Σε αυτό θα συμμετέχουν η διεθνούς φήμης βιολονίστρια Samara Lubelski και η αρπίστρια Mary Lattimore.

Ο Moore δήλωσε επίσης πως το 2011 θα είναι μια ήρεμη χρονιά για τους Sonic Youth,δεν απέκλεισε όμως την πιθανότητα να ηχογραφήσουν κάτι καινούριο μέσα στη χρονιά.

Brian Eno-Small Craft on a Milk Sea (Warp 2010)

Η συνεργασία του Eno με την Warp δεν θα μπορούσε παρά να έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κάτι φανταστικού και αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτήν την κυκλοφορία. Με πολύ απλά λόγια είναι φανταστική!

Μέσα σε αυτήν ο Eno καταφέρνει να ενώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τις προηγούμενες ορχηστρικές δουλειές του με αυτή την μουσική φρεσκάδα που τον έχει κάνει έναν από τους σπουδαιότερους και πιο επιδραστικούς μουσικούς της γενιάς του.Το “Emerald and Lime” που ανοίγει τον δίσκο είναι χαρακτηριστικό δείγμα της μουσικής ευφυίας του καλλιτέχνη. Υπέροχα πλήκτρα,γλυκιές μελωδίες και απόλυτη μουσική αρμονία. Το ίδιο ακριβώς μοτίβο συναντάμε και στο ομώνυμο του άλμπουμ τραγούδι με την διαφορά ότι το συγκεκριμένο τραγούδι καταφέρνει να δημιουργήσει πιο έντονα συναισθήματα και αποσκοπεί όχι στην χαλάρωση του ακροατή αλλά στην πρόκληση των αισθήσεων του. Το “Complex Heaven” είναι ένα εξαιρετικό τραγούδι,πιο μπάσο από τα άλλα με γλυκιές κιθάρες και πλήκτρα που κινούνται γύρω από την στιβαρή ενορχήστρωση του δημιουργώντας ένα άριστο μουσικό και αισθητικό αποτέλεσμα.Στο “Flint March” οι ρυθμοί είναι πιο tribal και τα πλήκτρα πιο διαπεραστικά. Η χρήση των κρουστών γίνεται με σοφία από τον Eno και βοηθά ούτως ώστε η μελωδία να μεταμορφώνεται από απλή και χαλαρωτική σε μια πραγματική ηχητική αποκάλυψη.

Με το “Horse” ο Eno επιστρέφει στις σκοτεινές αναφορές που χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος των μουσικών του πονημάτων.ένα επίμονο drum machine που σφυροκοπά την ίδια στιγμή που τα πλήκτρα δημιουργούν έναν περίεργο βόμβο σε έναν εφιαλτικό σχεδόν ρυθμό. Φτάνοντας στο “2 Forms of Anger” ο ακροατής ξαφνιάζεται καθώς από το ήρεμο ξεκίνημα του περνάει ξαφνικά σε ένα κιθαριστικό ξέσπασμα που τσακίζει κόκαλα.Είναι μια φωτοβολίδα ατόφιου βρώμικου rock,έξω από τυποποιημένες φόρμες που μοιάζει να εκφράζει οργή στην πιο ανόθευτη μορφή της.

Από αυτό το σημείο και μετά το άλμπουμ κινείται σε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι,λες και τα προηγούμενα τραγούδια είχαν το ρόλο του καθαρτηρίου για τον καλλιτέχνη. Η στροφή αυτή βέβαια δεν ξεκινά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς το “Bone Jump” που ορίζει την έναρξη της είναι ίσως το χειρότερο τραγούδι του δίσκου και δυστυχώς ανάξιο οποιουδήποτε σχολιασμού. Ευτυχώς είναι μόνο αυτό καθώς με το “Dust Shuffle” επανερχόμαστε στην τάξη. ένα τραγούδι γεμάτο παιχνιδιάρικα κρουστά που αβίαστα σε προσκαλούν σε χορό! Στο “Paleosonic” ο Eno μας αποκαλύπτει και το κιθαριστικό του ταλέντο,ενώ το “Slow Ice, Old Moon” είναι μια σύνθεση που προσωπικά με προβλημάτισε αρκετά,καθώς δεν μπόρεσα αντιληφθώ την πραγματική του ουσία. Από εκεί και πέρα τα “Lesser Heaven”, “Emerald and Stone”, και “Written, Forgotten” ουσιαστικά λειτουργούν σαν η εισαγωγή για το μεγάλο φινάλε του δίσκου. Το  “Late Antropocene”,είναι πραγματικά μεγάλο (με διάρκεια περισσότερη των οκτώ λεπτών) και αποτελεί ένα ambient αριστούργημα και ουσιαστικά είναι η ματιά του Eno στην ουσία των προηγούμενων κυκλοφοριών του. Ο δίσκος κλείνει με το “Invisible” που για μένα αποτελεί την τελειότερη δυνατή επιλογή καθώς κλείνει αυτό το όμορφο μουσικό πόνημαμε τρόπο που κάνει τον ακροατή να νιώθει οικειότητα και ζεστασιά,όπως νιώθει κάποιος όταν επιστρέφει σπίτι μετά από ένα μακρινό ταξίδι.

Σε γενικές γραμμές το Small Craft on a Milk Sea έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπάμε στη μουσική του Brian Eno. Είναι σχεδόν αδύνατο να κρίνεις το κάθε τραγούδι ξεχωριστά,καθώς το καθένα από αυτά έχει τον δικό του ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του υπέροχου αποτελέσματος. Εύστοχη λοιπόν η κίνηση της Warp να τον εντάξει στο δυναμικό της και ακόμα πιο εύστοχη κίνηση θα είναι αυτή που θα κάνει ο κάθε ακροατής που σέβεται τον εαυτό του,αγοράζοντας αυτό το άλμπουμ!






Οι The View ανακοινώνουν την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ

Οι The View ανακοίνωσαν λεπτομέρειες τις κυκλοφορίας του τρίτου τους άλμπουμ,που θα έχει τον τίτλο 'The Best Lasts Forever'.

Το άλμπουμ θα βγει στην αγορά στις 14 Μαρτίου και την παραγωγή του την έχει αναλάβει ο Youth (Verve,Orb). Ορισμένοι τίτλοι τραγουδιών που θα περιέχονται στο συγκεκριμένο άλμπουμ είναι οι 'Tragic Magic', 'Underneath The Lights' και 'Girl'.


Το single-προπομπός του άλμπουμ με τον τίτλο 'Grace' θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου.








Έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια ο Captain Beefheart

Ο κόσμος της μουσικής από χθες είναι φτωχότερος καθώς έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια ο Captain Beefheart.

Ο τραγουδιστής-στιχουργός-συνθέτης και visual artist,του οποίου το πραγματικό όνομα Don Van Vliet,έφυγε από τη ζωή εχθές σε νοσοκομείο της California!

O Van Vliet πέθανε από επιπλοκές λόγω της πολλαπλής σκλήρυνσης από την οποία υπέφερε.


Σαν μουσικός συνεργάστηκε με μια πληθώρα καλλιτεχνών,υπό το όνομα Captain Beefheart & his Magic Band. To άλμπουμ του  'Trout Mask Replica' του 1969 (του οποίου την παραγωγή επιμελήθηκε ο ίδιος ο Frank Zappa) θεωρείται η κορυφαία κυκλοφορία της καριέρας του. Η τελευταία κυκλοφορία του ήταν το 'Ice Cream For Crow' του 1982 και μετά από αυτό αποσύρθηκε από τη μουσική βιομηχανία και αφοσιώθηκε στις εικαστικές τέχνες!



Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Διάσημοι drummer αποτίουν φόρο τιμής στον John Bonham.

Οι Steven Adler και Vinny Appice είναι ανάμεσα στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν στις συναυλίες προς τιμήν του αποθανόντος μεγάλου drummer των Led Zeppelin,John Bonham.

Οι συναυλίες αυτές θα όργανωθούν κάτω από το ενιαίο όνομα Bonzo: The Groove Remains the Same. Η πρώτη συναυλία θα λάβει χώρα στο Key Club του Hollywood στις 12 Ιανουαρίου ενώ η άλλη είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιανουαρίου στο Galaxy Theatre του Anaheim.


Οι συναυλίες αυτές διοργανώνονται από τον drummer των Whitesnake Brian Tichy και θα περιλαμβάνουν σετ από τους Appice,Adler,Chad Smith (Red Hot Chili Peppers),Stephen Perkins(Jane's Addiction
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα live στην ιστοσελίδα Briantichy.com

O Chris Martin των Coldplay υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Ο Chris Martin των Coldplay είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το 2011. 41 τραγούδια είναι υποψήφια για το βραβείο με τον νικητή να ανακοινώνεται στην απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Kodak Theatre του Los Angeles στις 27 Φεβρουαρίου.

O Martin είναι υποψήφιος με το τραγούδι 'Me And Tennessee' που περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Country Strong" στην οποία πρωταγωνιστεί η σύζυγος του Gwyneth Paltrow.

Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα της μουσικής,όπως η Janet Jackson και η Alanis Morissette.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 41 τραγούδια μόλις 5 θα φτάσουν στην τελική βραδιά και θα γνωρίζουμε ποια θα είναι μετά την ανακοίνωση των τελικών υποψηφιοτήτων στις 25 Ιανουαρίου.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Oι Alice Cooper,Tom Waits και Neil Diamond προτάθηκαν για το Rock 'n' Roll Hall of Fame

Οι Alice Cooper,Tom Waits και Neil Diamond προτάθηκαν για να ενταχθούν στο Rock 'n' Roll Hall of Fame την ερχόμενη χρονιά!

Οι παραπάνω μαζί με τους Dr. John και DArlene Love θα ενταχθούν σε αυτό σε τελετή που θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη στις 14 Μαρτίου.

Ο Neil Diamond μάλιστα δήλωσε χαριτολογώντας: "Χαίρομαι που θα συμβεί αυτό προτού πεθάνω".


Οι Beastie Boys,Donna Summer και LL Cool J είχαν προεπιλεγεί επίσης για να λάβουν αυτή την τιμητική διάκριση!

Οι REM ανακοινώνουν την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ και το δωρεάν download ενός τραγουδιού

Το νέο άλμπουμ των REM με τον τίτλο "Collapse Into Now" θα κυκλοφορήσει τελικά στις 7 Μαρτίου.

Το τραγούδι "Discoverer" από αυτό το άλμπουμ θα διατεθεί σαν free download μέσω της ιστοσελίδας τους Remhq.com .

Το άλμπουμ αυτό θα είναι το 15ο της καριέρας τους και ηχογραφήθηκε στα Hansa Studios του Βερολίνου με παραγωγό τον Jacknife Lee (U2,Bloc Party,Weezer).

Rob Halford: "Αλλαξα την άποψη του metal για την ομοφυλοφιλία"

Ο Rob Halford μίλησε για το πόσο βοήθησε η απόφασή του να αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος,στο να καταρρεύσει ο μύθος που ήθελε την metal μουσική και τους οπαδούς της να μην αποδέχονται την ομοφυλοφιλία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην San diego Gay & Lesbian News,δήλωσε πως η αποκάλυψη του του 1998 απέδειξε πως το Heavy Metal είναι ανεκτικό σε τέτοιου είδους διαφορετικότητες.

"Υπάρχουν τομείς της μουσικής που είναι πιο ανεκτικά και πιο ανεκτικά και πιο συνηδειτοποιημένα.Πιστεύω πως αυτό που έκανα κατέρριψε το μύθο πως οι Heavy Metal μπάντες δεν έχουν αυτή την ικανότητα".

Υποστήριξε επίσης πως οι οπαδοί του τον υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό και πως με αυτή του την κίνηση οι metal οπαδοί βοηθήθηκαν να αντιμετωπίσουν θέματα σχετικά με την σεξουαλικότητα τους."Το Heavy Metal σήμερα είναι πολύ διαφορετικό από τον κόσμο του '80. Η ίδια η gay και λεσβιακή κοινότητα είναι πολύ διαφορετική από ότι το '80. Όλοι μας έχουμε μεγαλώσει. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Έχουμε ακόμα να λύσουμε πολλά θέματα,αλλά οι ζωές μας αργά μα σταθερά θα πάνε προς το καλύτερο".

Η Lovelight Productions παρουσιάζει τον Nostalgia77

Η Love Light Productions παρουσιάζει σε Θεσσαλονικη και Αθηνα , το αστερι της Tru Thoughts , τον Nostalgia77 με full band.


Πεμπτη 17 Φεβρουαριου στο Block 33 ,Θεσσαλονικη

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στο Six D.o.g.s , Αθηνα

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Six D.o.g.s , Αθηνα

O Nostalgia 77, κατά κόσμον Ben Lamdin,παραγωγός, remixer και DJ, πρωτοεμφανίστηκε το 2002 και έκτοτε έχει αφήσει το στίγμα του με κυκλοφορίες που συνηθίζουν να παντρεύουν χιπ-χοπ, τζαζ και funk στοιχεία.

Αποτελεί σημαία του πολυαγαπημένου label Tru Thoughts και μετράει πάρα πολλές και σημαντικές συνεργασίες με ονόματα όπως: Alice Russel, Quantic, DJ Format, Mari Boini, Natural Self, Barth, Prince Fatty,

The Golden Age of Steam, Twelves Trio, Keith & Julie Tippet με τους οποίους κυκλοφόρησε το 2009 το άλμπουμ ‘ Nostalgia 77 Sessions featuring Keith And Julie Tippett’. Στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων έχει το βραβείο καλύτερου τζαζ δίσκου για το 2006 στα Gilles Peterson BBC Worldwide Awards.

Ερχετε στην Ελλαδα για να μας παρουσιασει την νεα του δουλεια.

Tickets:

Θεσσαλονικη :

Discount e-tickets : 14 euros at http://nostalgia77.eventbrite.com

Presale : 18 euros

Doors : 23 euros

Presale Spot : Metropolis

Αθηνα :

Discount e-tickets : 15 euros at http://nostalgia77band.eventbrite.com

Presale/Doors : 20 euros

Presale Spot : Ticket House

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Oι Glassvegas αποκαλύπτουν το νέο line-up τους και τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ.

Οι Glassvegas ανακοίνωσαν την αντικαταστάτρια της προσφάτως αποχωρήσασας Caroline McKay.

H μπάντα δήλωσε ότι στις τάξεις του περιέλαβαν την Σουηδή Jonna Löfgren ,με τον James Allan να δηλώνει πως η McKay αποχώρησε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της μπάντας.

Μιλώντας επίσης για την νέα drummer του συγκροτήματος δήλωσε: " Θέλαμε drummer,θέλαμε να είναι γυναίκα και θέλαμε να είναι από την Σουηδία,τόσο απλά! Δυο μέρες αργότερα εμφανίστηκε αυτό το κορίτσι-η εταιρεία μας από την Σουηδία την γνώριζε και έτσι προέκυψε!"

Ο James Allan αποκάλυψε επίσης πως η μπάντα αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τον παραγωγό Flood (U2,Depeche Mode), για το δεύτερο άλμπουμ τους του οποίου οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στο Los Angeles. Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο μισό του 2011!

Keep Shelly in Athens-In Love with Dusk (Forest Family/Transparent 2010)

Βλέποντας το όνομα της συγκεκριμένης μπάντας φαντάστηκα ότι πρόκειται για τίποτα ξένους (Άγγλους κατά προτίμηση) που απέκτησαν κάποιου είδους κόλλημα με την Ελλάδα και θέλησαν να χρησιμοποιήσουν κάτι το Ελληνικό στην κυκλοφορία τους. Η έκπληξη μου έγινε πελώρια όταν έμαθα ότι οι Keep Shelly in Athens είναι Έλληνες και ακούγοντας το "In Love with Dusk" κυριολεκτικά δάκρυσα. Επιτέλους η Ελληνική ηλεκτρονική σκηνή παράγει άλμπουμ εξαιρετικής ποιότητας που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες κυκλοφορίες του εξωτερικού!Ας επικεντρωθώ όμως στην ουσία αυτού του άλμπουμ (το οποίο αξίζει να σημειώσω πως έχει ήδη εξαντληθεί).

Το Αθηναικό duo,λοιπόν,μέσα στα 20 λεπτά που διαρκεί η κυκλοφορία τους μας παραδίδει σεμινάρια downtempo ηλεκτρονικών ήχων και κάνουν πραγματικά τον ακροατή όχι μόνο να ερωτευθεί την ομίχλη,αλλά να βιώσει πραγματικά τον έρωτα σε όλες τις πιθανές μορφές του μέσα στην ομίχλη. Οι συνθέσεις χωρίς πολλές φανφάρες και εντυπωσιασμούς έχουν ένα ιδιαίτερο vibe και μέσα από αρκετά σκοτεινά ηχοτοπία ουσιαστικά μας εισαγάγουν στο απόλυτο ίσως soundtrack της πόλης. Το κάθε τραγούδι αποπνέει μία εξαιρετική ηρεμία και σε παρασύρει σε ένα ταξίδι εικόνων και συναισθημάτων. Ο αισθησιασμός κυριαρχεί σε όλο το άλμπουμ και η μουσική των Keep Shelly in Athens απογυμνωμένη από κάθε είδους επαναλαμβανόμενες μουσικές φόρμες μοιάζει περίεργη μεν,άκρως ελκυστική δε,ακόμα και για τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Το να ξεχωρίσεις κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Το εναρκτήριο "Running Out of You" σε παρασύρει με τον ήρεμο και σταθερό ρυθμό του σε ένα ασταμάτητο λίκνισμα,το υπέροχο "Fokionos Negri Street" θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το soundtrack του απόλυτου έρωτα, ενώ το "Cremonia Memories" (το οποίο δεν πρόκειται να βγει για χρόνια από το mp3 player μου) σε μεταφέρει άνετα στην εικόνα δύο εραστών που απολαμβάνουν έναν ερωτικό χορό κάτω από το σεληνόφως (και μπορώ να το συγκρίνω σε όγκο συναισθημάτων μόνο με το "Love on a Real Train" των θεών Tangerine Dream). Η συνέχεια συνεχίζει στο ίδιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο. Ακούγοντας το "Rainy Night" νομίζεις ότι πραγματικά θα δεις μόλις κοιτάξεις από το παράθυρο σου τις σταγόνες της βροχής που πέφτουν στην πόλη,στο "Don't be Afraid" ο ρυθμός και τα φωνητικά είναι πραγματικά συγκινητικά και στο "In Love With Dusk" πραγματικά βιώνουμε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι μέσα στο ομιχλώδες αστικό τοπίο. Αξίζει να σημειώσω ότι όπου υπάρχουν φωνητικά,αυτά αγγίζουν το τέλειο καθώς υποστηρίζουν τέλεια τις συνθέσεις και δημιουργούν ένα πραγματικά αξεπέραστο αποτέλεσμα!

Οι Keep Shelly in Athens κατάφεραν αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο. Έκλεισαν μέσα σε μια και μόνο κυκλοφορία τις μεγαλύτερες δυνατές ποσότητες σκότους και σαγήνης. Ύμνησαν τον έρωτα και έκαναν την "μυστήρια" ομίχλη πιο ελκυστική παρά ποτέ. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτή η μπάντα έβγαλε την κορυφαία εν Ελλάδι κυκλοφορία της χρονιάς,και ίσως μια από τις καλύτερες ηλεκτρονικές κυκλοφορίες του 2010. Μένει μόνο να παρακολουθήσουμε με αγωνία τη συνέχεια και να ανακαλύψουμε μαζί τους και άλλα μυστήρια της σύγχρονης αστικής ζωής!






Anika-Anika (Invanda 2010)

Το 2010 φαίνεται πως είναι μια καλή χρονιά για την ηλεκτρονική μουσική καθώς είδαμε να βγαίνουν στην αγορά ένα σωρό εγχώριες,αλλά και ξένες κυκλοφορίες του είδους. Ευτυχώς αυτή τη χρονιά στην πλειοψηφία τους,οι κυκλοφορίες αυτές υπήρξαν ιδιαιτέρως ποιοτικές μουσικά και αισθητικά ενώ ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που ακούσαμε κάτι πραγματικά άθλιο.

Η κυκλοφορία αυτή την Anika για καλή μας τύχη ανήκει στις ποιοτικές και αυτό όχι γιατί κάποιοι βιάστηκαν να την χαρακτηρίσουν σαν την νέα Nico,αλλά γιατί πραγματικά το αξίζει.  Η ίδια,μουσική ρεπόρτερ στο επάγγελμα,είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσει από πολύ μέσα αυτά για τα οποία έγραφε και υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Geoff Barrow (Portishead) που της έδωσε μουσική στέγη μέσω της εταιρείας του,Invanda!

To δελτίο τύπου δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τον συγκεκριμένο δίσκο καθώς πραγματικά πρόκειται για "uneasy easy listening",γεγονός όμως που του δίνει τη δυναμική να βρίσκεται σε κάθε,σεβόμενη τον εαυτό της,ηλεκτρονική μουσική λίστα για πολλά χρόνια. Στιχουργικά το Anika δεν έχει να μας πει κάτι ιδιαίτερο,αλλά μουσικά ο Barrow αφήνει την σφραγίδα του κάτι που γίνεται εμφανές από το εναρκτήριο ακόμα "Τerry". Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως οι συνθέσεις δεν έχουν κάποια αυστηρή δομή,αλλά είναι αρκετά απελευθερωμένες σε σημείο που ορισμένες φορές να κάνουν την ακρόαση του άλμπουμ αρκετά "άβολη". Προσωπικά ξεχώρισα το όμορφα παράξενο "Yang Yang" το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο τραγούδι της συγκεκριμένης κυκλοφορίας αλλά είναι ένα πραγματικό διαμάντι.

Σε γενικές γραμμές το Anika είναι ένα άλμπουμ αρκετά αντιφατικό και ιντριγκαδόρικο. Οι λάτρεις της electronica θα το αποθεώσουν,ενώ οι υπόλοιποι ίσως φτάσουν στα όρια της νευρικής κρίσης με την πρώτη του ακρόαση! Σίγουρα όμως μέσα από την έντονη αντίφαση των στίχων και των συνθέσεων θα ανακαλύψουν πραγματικούς μουσικούς θησαυρούς που θα τους αναγκάσουν εν τέλει να το αποθεώσουν. Δεν ξέρω αν η Anika είναι η νέα Nico,αλλά σίγουρα αποτελεί μια από τις ευχάριστες μουσικές αποκαλύψεις του 2010!



Οι επανασυνδεδεμένοι Kyuss ίσως κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ μέσα στο 2011

Οι επανασυνδεδεμένοι Kyuss σκέφτονται να επεκτείνουν αυτήν την επιστροφή τους στα μουσικά δρώμενα με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ μέσα στο 2011!

Η μπάντα έχει ανακοινώσει την Ευρωπαϊκή της περιοδεία για την ερχόμενη άνοιξη,αλλά παράλληλα σκέφτεται να μπει και στο studio να ηχογραφήσει ένα νέο άλμπουμ καθώς τα rehearshals τους μέχρι στιγμής έχουν πάει θαυμάσια!

Ο τραγουδιστής John Garcia δήλωσε χαρακτηριστικά: "Τα rehearshals πήγαν τόσο καλά που σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε νέο άλμπουμ. Όλοι μας συμφωνήσαμε πως μόλις ολοκληρωθεί η περιοδεία μας και οι υποχρεώσεις μας με τα project του καθενός,θα κυκλοφορήσουμε νέο άλμπουμ."

Επίσης ο Garcia δήλωσε πως το reunion δεν θα περιλαμβάνει τον κιθαρίστα Josh Homme,καθώς είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με τις υποχρεώσεις του για τους Queen of the Stone Age και Them Crooked Vultures.

Η Beth Ditto κυκλοφορεί solo EP

Η τραγουδίστρια των Gossip,Beth Ditto,θα κυκλοφορήσει ένα solo EP του οποίου την παραγωγή θα αναλάβουν οι Simian Mobile Disco. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα βγει στην αγορά τον ερχόμενο Γενάρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές συνεργάζονται,καθώς η Ditto είχε συμμετοχή στο τραγούδι 'Cruel Intentions' των Simian Mobile Disco για το άλμπουμ τους 'Temporary Pleasure' του 2009.

Το ακόμα άτιτλο ΕΡ θα περιέχει τέσσερα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει σε 12" βινύλιο καθώς και σε ψηφιακή μορφή για download.Ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει οριστεί ακόμα!



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι Gorillaz αρνούνται την είδηση ότι ο Paul Simonon έπαθε εγκεφαλικό!

Οι Gorillaz δήλωσαν πως τα νέα που βγήκαν προς τα έξω και ανέφεραν ότι ο Paul Simonon μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Sydney μετά από εγκεφαλικό,είναι απολύτως αναληθή.

Πολλά Αυστραλιανά μέσα έβγαλαν την είδηση ότι ο γνωστός μπασίστας υπέστη εγκεφαλικό εχθές,αλλά ο εκπρόσωπος τύπου των Gorillaz βγήκε και δήλωσε πως ο Simonon είναι μια χαρά!

Οι Gorillaz περιοδεύουν στην Αυστραλία αυτή την εποχή και ο Simonon μαζί με τον έτερο ex-Clash, Mick Jones συμμετέχουν σε αυτήν. Για την ιστορία η περιοδεία αυτή φέρει το όνομα 'Escape To Plastic Beach' world tour.